Συνταγές
Κέικ Κάστανου
Φτιάξτε μόνοι σας ένα λαχταριστό κέικ κάστανου. Ό,τι πιο χειμωνιάτικο, ό,τι πιο λαχταριστό, τώρα που τα κάστανα είναι σε αφθονία. Η συνταγή που σας δίνουμε παρακάτω είναι αρκετά εύκολη και την έχουμε δοκιμάσει προσωπικά την αρκετές φορές.
Συστατικά
• 1/2 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
• 3,5 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ολικής άλεσης
• 4 αυγά
• 1/4 του φλιτζανιού μέλι
• 1/4 του φλιτζανιού νερό
• 1/2 φλιτζάνι σιρόπι κάστανο (από γλυκό κάστανο)
• 20 κάστανα βρασμένα καλά, καθαρισμένα και κομμένα στα τέσσερα.
• 1 φλιτζάνι μαλακωμένη μαργαρίνη Light
Εκτέλεση
Βάλτε το νερό με το μέλι σε ένα κατσαρολάκι να βράσουν ελαφρά και να γίνουν ένα σιρόπι. Αναμείξτε το όσο είναι ζεστό με το σιρόπι κάστανο και αφήστε το να κρυώσει καλά.
Χτυπήστε στο μίξερ τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη μέχρι να αφρατέψουν.
Ξεχωρίστε τα ασπράδια απ΄ τους κρόκους των αυγών και χτυπήστε τα ασπράδια μαρέγκα
Προσθέστε στο μίγμα της ζάχαρης και του βιτάμ σιγά- σιγά τους κρόκους αυγών, χαμηλώστε τη φωτιά και αρχίστε να προσθέτετε τη μαρέγκα, το σιρόπι και το αλεύρι. Καλύτερα, σε αυτό το στάδιο να χρησιμοποιήσετε μία μαρίζ για το ανακάτεμα για να μη φύγει ο αέρας της μαρέγκας.
Όταν καταλάβετε ότι έχει ανακατευτεί καλά, προσθέστε τα βρασμένα κάστανα. Αν θέλετε κρατήστε μερικά για το décor.
Χρησιμοποιήστε φόρμα του κέικ την οποία έχετε λαδώσει καλά (εκτός αν έχετε αντικολλητική ή σιλικόνης). Ψήστε στους 180 °C για μία ώρα περίπου.
Αφού το βγάλετε από τη φόρμα, αφήστε το να κρυώσει, πασπαλίστε το με άχνη ζάχαρη και τα υπόλοιπα κάστανα.
Editor: Κατερίνα Π.