Ειδική κατηγορία

Κατερίνα Παπουτσάκη: Η ζωή και τα “μυστικά” της που δεν ξέραμε

Συντάκτης  | 

Η Κατερίνα Παπουτσάκη παραχώρησε μία συνέντευξη-αναδρομή. Αναφέρθηκε στη ζωή της, τα πιστεύω, την καριέρα, τις δύσκολες στιγμές, την πρόταση γάμου στον 1,5 μήνα σχέσης και την οικογένεια που έχει δημιουργήσει.

 Η 42άχρονη ηθοποιός Κατερίνα Παπουτσάκη (1979), ήταν καλεσμένη του Νίκου Χατζηνικολάου στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω». Εκεί μίλησε για πολλά και έκανε μία πλήρη αναδρομή στη ζωή της ξεκινώντας από τα παιδικά της χρόνια. Μίλησε για το ξεκίνημα της καριέρας της από τα παιδικά της χρόνια, τα πιστεύω και τα θέλω της. Εκμυστηρεύτηκε επίσης κάποιες καταστάσεις και «μυστικά» που δεν γνωρίζαμε.

Αναφέρθηκε στην πρώτη της παράσταση σε πάρα πολύ μικρή ηλικία. Τα επαγγέλματα που θέλησε να κάνει, τον τρόπο που μυήθηκε στην υποκριτική και το εργαστήριο του Βασίλη Διαμαντόπουλου ο οποίος τελικά την οδήγησε στη δραματική σχολή του.

Ο ρόλος της Αλίκης

Όπως δήλωσε ένα γεγονός που την σημάδεψε πολύ είναι το διάστημα που έπρεπε να υποδυθεί την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Καθώς δέχτηκε πάρα πολύ έντονη αρνητική κριτική και αυτό την επηρέασε πάρα πολύ.

Είπε μεταξύ άλλων: «Το καλοκαίρι αυτό δεν θα το ξεχάσω. Έφταιξαν πολλά που δεν πήγε καλά. Νομίζω, όμως, ότι οποιαδήποτε ήταν στη θέση μου δεν θα περνούσε καλά. Άλλος ένας παράγοντας ήταν ότι ίσως ήταν πολύ νωρίς για να γίνει η σειρά. Αρρώστησα τότε».

Η συνεργασία με τον Θανάση Βέγγο

Έπειτα έγινε αναφορά και στην συνεργασία της με τον Θανάση Βέγγο, όπου η ηθοποιός συγκινήθηκε πολύ. Είπε πως σαν άνθρωπος ήταν ακριβός ίδιος όπως τον βλέπουμε στους ρόλους του και όταν τον γνώριζες από κοντά. «Τον γνώρισα και είπα πως υπάρχει ελπίδα τελικά». Εκείνο το διάστημα η ηθοποιός ένοιωθε ότι η συγκεκριμένη συνεργασία τους και το γύρισμα θα ήταν τα τελευταία του. «Κάπως μέσα μου ένοιωθα πως ήταν το τελευταίο του γύρισμα και πραγματικά δεν μπορούσα να σταματήσω. Δεν ήθελα και να με δει κι όλας. Πήγαινα και λίγο στις κουΐντες, έκλαιγα, ξαναέβγαινα μετά πάλι έξω, γέλαγα. Ουφ, πολύ δύσκολο».

Με αφορμή το σχόλιο για τον χαρακτήρα του Θανάση Βέγγου, η Κατερίνα Παπουτσάκη ρωτήθηκε και για όσα γίνονται αυτό το διάστημα στον χώρο του θεάματος. Για τις ατελείωτες καταγγελίες και εάν έχει υποστεί και η ίδια περιστατικά παρενόχλησης.

«Αυτά με έναν τρόπο υπήρχαν σαν ψίθυροι και σαν φήμες, όχι σε αυτή την έκταση. Μου συνέβη κάνα δυό φορές, ευτυχώς χωρίς να έχει μείνει κάτι μέσα μου. Δεν προχώρησε σε σημείο πιο παρεμβατικό. Αλλά θα μπορούσε, θα μπορούσε να ήμουν πιο άτυχη, η στιγμή να ήταν πιο δύσκολη, ο άνθρωπος να ήταν πιο αδίστακτος. Εγώ να μην το είχα αντιληφθεί εξ αρχής. Θα μπορούσαν πολλές κακιές τροπές αυτών των στιγμών. Αυτό συνέβη από πολύ πολύ νωρίς της καριέρας μου. Μετά η  αναγνωρισιμότητα ήρθε πάρα πολύ νωρίς, από τα 21, 22 μου και σταμάτησε αυτό να υπάρχει».

Η οικογένεια

Δουλεύει από πολύ μικρή ηλικία σε έντονους ρυθμούς και διαγράφοντας μια λαμπρή καριέρα σε  τηλεόραση, κινηματογράφο και θέατρο. Όμως είναι και σύζυγος και μητέρα και όπως λέει η ισορροπία καριέρας και οικογένειας είναι μια δύσκολή κατάσταση.

«Δύσκολα συνδυάζεται γι΄ αυτό και καθημερινό σίριαλ έχω να κάνω από την “Εθνική Ελλάδος”. Αυτό που έκανα ήταν να κάνω πάντα ένα πράγμα τη φορά, για να είμαι με τα παιδιά. Μέχρι να κάνω τα παιδιά έκανα 25 πράγματα τη φορά. Προσπαθώ όλος ο ελεύθερος μου χρόνος να πηγαίνει σε αυτά».

Αναφερόμενη στον άντρα της Παναγιώτη Πιλαφά και την υπέροχη σχέση τους, είπε «Ο άνδρας μου έχει κατανόηση, με στηρίζει, είναι κατανοητικός και είναι με το μέρος μου».

Δήλωσε πως δεν τη ζηλεύει καθώς είναι ένας άνθρωπος με μεγάλη αυτοπεποίθηση, αλλά και πως η ίδια δεν του έχει δώσει ποτέ αφορμή για κάτι τέτοιο.

«Αποφασίσαμε να παντρευτούμε έπειτα από 1,5 μήνα σχέσης, τόσο ήμασταν μαζί. Βαθιά μέσα μας ξέραμε ότι αυτό θα λειτουργήσει. Ήταν κάτι σαν να το μυριστήκαμε, σαν να αισθανθήκαμε ότι έχουμε κοινή προέλευση. Μιλούσαμε την ίδια γλώσσα».

Η «ταμπέλα» του sex symbol

Στην ερώτηση τι γνώμη έχει για την «ταμπέλα» του sex symbol που της έχουν «κολλήσει» πολλοί δημοσιογράφοι και μέσα, είπε γενικότερα:

«Δε μου αρέσει καθόλου η έννοια της ταμπέλας. Είμαι ηθοποιός και αυτό που θέλω είναι να μεταμορφώνομαι και να είμαι αυτό που χρειάζεται κάθε ρόλος….» και γελώντας συμπλήρωσε «Από την άλλη, ως γυναίκα δεν είναι κακό και το αποδέχομαι και ευχαριστώ πολύ αν αυτό θεωρείται από κάποιους. Δεν είναι κακό… Δεν με πειράζει καθόλου και στα 42 μου χρόνια το αποδέχομαι».

Τελειώνοντας την συνέντευξή της εξέφρασε τις απόψεις της και για την πολιτική και την θρησκεία.

Για την πολιτική h Κατερίνα Παπουτσάκη είπε πως ενδιαφέρεται πάρα πολύ, καθώς μεγάλωσε σε ένα πολύ πολιτικοποιημένο οικογενειακό περιβάλλον. Έτσι και η ίδια από πολύ νεαρή ηλικία συμμετείχε σε πορείες κλπ. Δηλώνει πολύ απογοητευμένη από την πολιτική σκηνή και όπως είπε, βρίσκετε σε μια θέση που δεν θα ήξερε τι να προτείνει εδώ και μερικά χρόνια.

Για την σχέση της με την θρησκεία και τον Θεό γενικότερα είπε: «Μεγάλωσα με την γιαγιά στην εκκλησία και η θρησκεία ήταν μέσα στη ζωή μας πάντα. Δεν είμαι όμως πολύ κοντά στη θρησκεία τώρα. Αισθάνομαι πως μεγαλώνοντας δεν έχω αυτή την αμεσότητα που είχα μικρότερη. Που μου είχαν εμφυσήσει οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας. Μεγαλώνοντας ίσως έχει φύγει αυτός ο ρομαντισμός της θρησκευτικής ευλάβειας. Παρ΄ όλα αυτά υπάρχει ένα βαθύτερο συναίσθημα ότι κάπου εκεί έξω κάτι θα ήθελα να υπάρχει. Γιατί σε μια δύσκολη στιγμή θέλω να λέω Θεέ μου βοήθησε με. Αυτό έρχεται και φεύγει σε κύκλους. Γενικά όμως δεν είμαι κατασταλαγμένη στο συγκεκριμένο ζήτημα».

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!