Γεύσεις
Πεντανόστιμη αυθεντική καρμπονάρα
Μια πεντανόστιμη αυθεντική καρμπονάρα που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας! Λίγα υλικά, εύκολη εκτέλεση!
Από τον σεφ Άκη Πετρετζίκη
ΥΛΙΚΑ για την καρμπονάρα
• 500 γρ. σπαγγέτι Νο 6
• αλάτι
• πιπέρι
• 150 γρ. guanciale ή πανσέτα ή μπέικον
• 1 κ.σ. βούτυρο
• 1 αυγό μεσαίο
• 4 κρόκους από μεσαία αυγά
Για το σερβίρισμα
• πιπέρι
• 100 γρ. πεκορίνο ή παρμεζάνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι, τα σπαγγέτι και βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
• Τοποθετούμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει.
• Κόβουμε το guanciale σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο καυτό τηγάνι.
• Προσθέτουμε το βούτυρο και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
• Σε ένα μπολ βάζουμε το αυγό, τους κρόκους, πιπέρι, λίγο αλάτι και χτυπάμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
• Με μία κουτάλα της σούπας παίρνουμε περίπου 150 γρ. από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε σιγά σιγά στο μπολ με τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς.
• Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα βάζουμε στο τηγάνι με το guanciale, μία κουτάλα της σούπας από το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε.
• Αφαιρούμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε μέσα το μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά για να ψηθούν τα αυγά από τα καυτά μακαρόνια.
• Βάζουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
• Σερβίρουμε αμέσως με πιπέρι και πεκορίνο τριμμένο.