Γενικά

Καπέλα με «μακαρόνια κολύμβησης» για να τηρηθούν οι αποστάσεις

Συντάκτης  | 

Ιδιοκτήτρια σε καφέ-ζαχαροπλαστείο δίνει στους πελάτες της να φορούν καπέλα με «μακαρόνια κολύμβησης». Σκοπός της είναι με αυτόν τον τρόπο, οι θαμώνες να  τηρήσουν «αναγκαστικά» τις αποστάσεις.

Το θεωρείτε πολύ αστείο για να γίνει στην Ευρώπη; Πραγματικά! Αρχικά η είδηση θεωρήθηκε «Fake news», αλλά αποδείχθηκε αληθινή.

Πολύ ιδιοκτήτες καταστημάτων, κυρίως της Βόρειας Ευρώπης, προσπαθούν να εξασφαλίσουν την υγεία των πελατών τους με διάφορους ευφάνταστους τρόπους. Έτσι, προσπαθώντας να επιβάλουν μέτρα προστασίας κατά του ιού, επιστρατεύουν όλη τους την φαντασία και την δημιουργικότητα…

Οι καφετέριες και τα εστιατόρια στην Γερμανία άρχισαν να λειτουργούν πάλι από τις 11 Μαϊου. Καθώς  σταδιακά γίνετε άρση των περιοριστικών μέτρων.

Στο Σβέριν της βόρειας Γερμανία λοιπόν, η ιδιοκτήτρια του καφε-ζαχαροπλαστείου Rothe, για να εξασφαλίσει τις απαραίτητες αποστάσεις σκέφτηκε κάτι διαφορετικό…

Βάση «πρωτοκόλλου» του καφέ, το προσωπικό μοιράζει σε κάθε πελάτη ψάθινα καπέλα με «μακαρόνια κολύμβησης» επάνω. Τα αφρολέξ σε σχήμα «Τ» είναι κολλημένα και στερεωμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε οι πελάτες να μην έχουν την δυνατότητα να πλησιάζουν ο ένας τον άλλο. Με αυτό τον τρόπο η ιδιοκτήτρια προσπαθεί να μειώσει  τον κίνδυνο μόλυνσης τους από τον κορωνοϊό.

Πιθανότατα έχει εμπνευστεί από τους μαθητές του δημοτικού στην Κίνα. Των οποίων πριν λίγο καιρό, η φωτογραφία με τα ευφάνταστα αυτοσχέδια καπελάκια τους για την τήρηση των αποστάσεων, έκανε τον γύρο του διαδικτύου.

Την ιδέα αυτή η επιχείρηση την «πόσταρε» στα social media της. Όπως υποστήριξαν τα γερμανικά ΜΜΕ, στην αρχή οι χρήστες των social media πίστευαν ότι πρόκειται για «fake news» και τρολάρισμα. Όμως τελικά αποδέχθηκαν πως με αυτόν τον τρόπο πρόκειται η ιδιοκτήτρια να λειτουργήσει το κατάστημά της.

Heute mal so ,, Abstandsnachvermessung“

Δημοσιεύτηκε από Cafe & Konditorei Rothe στις Σάββατο, 9 Μαΐου 2020

Τα σχόλια βέβαια των χρηστών κάτω από την φωτογραφία για τις αποστάσεις είναι πολλά και οι απόψεις ποικίλουν…

Κάποιοι έγραψαν:

«Για εμένα αυτός θα ήταν ένας λόγος να μην πιω καφέ σε εσάς.»

«Λοιπόν με όλη την ενόχληση που μπορεί να προκύπτει από αυτό εδώ…
Πόσο “καυτό” είναι αυτό; Η ειρωνεία και ο σαρκασμός ενωμένα…ιδιαίτερα αυτή την χρονική στιγμή είναι πολύ ευπρόσδεκτα, κατά την άποψή μου. Γιατί πως λέγετε; ΧΙΟΥΜΟΡ ΕΙΝΑΙ, ΟΤΑΝ ΠΑΡΟΛΑΥΤΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΕΛΑΕΙ. Και μόνο γι’ αυτόν το λόγο ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που φαίνονται στην φωτογραφία.»

«Κάπως έτσι γίνεται κάποιος περίγελος. Καλύτερα λοιπόν να πιω τον καφέ μου στο σπίτι μου.»

«ΧΑΘΗΚΑΜΕ»

«Υπάκουα προβατάκια»

«Κάπου έχω διαβάσει, πως ο ιός προσβάλει και τον εγκέφαλο…»

Και πολλά άλλα!

Να σημειωθεί, πως ο αριθμός θανάτων από τον ιό στη Γερμανία έως κάποια στιγμή ήταν πολύ χαμηλός, ενώ πλέον έχει ανεβεί στους 7.800.

Παρόλα αυτά η χώρα έχει αρχίσει να χαλαρώνει τα περιοριστικά μέτρα, καθώς επιδιώκει την άμεση επανεκκίνηση της οικονομίας.

Όμως η Γερμανία αποτελείτε από ομόσπονδα κρατίδια, που κατά βάση ακολουθούν την δική τους πολιτική και τους δικές τους πιο συγκεκριμένους κανόνες. Έτσι, ορισμένα κρατίδια σκέφτονται να επαναφέρουν σε ισχύ κάποια από τα μέτρα υπό το φόβο δεύτερου κύματος εξάπλωσης του ιού.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!