Εφηβεία

Καλοκαιρινός έρωτας: Τι να τολμήσετε και τι να προσέξετε

Συντάκτης  | 

Ο καλοκαιρινός έρωτας είναι επακόλουθο του ήλιου, της θάλασσας, της ωραίας διάθεσης και κυρίως της επιθυμίας για νέα πράγματα και νέες γνωριμίες! Είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο αυτή την εποχή, απολαύστε τον με προσοχή!

Ο καλοκαιρινός έρωτας ανθεί αυτή την εποχή του χρόνου και έφηβοι και νέοι απολαμβάνουν αυτή την μοναδική κατάσταση. Το καλοκαίρι είναι η ωραιότερη εποχή του χρόνου, ειδικά σε ότι έχει σχέση με τον έρωτα. Είναι η πιο ερωτική, τρυφερή και… καυτή εποχή!

Λίγο ο ήλιος, λίγο η θάλασσα, λίγο η ζέστη… δεν υπάρχει καλύτερη περίοδος από το καλοκαίρι για να ερωτευτείτε! Μια γλυκιά καλοκαιρινή βραδιά, μια ωραία παρέα, μια κιθάρα, μια παραλία και ένα… βλέμμα! Αυτά είναι αρκετά για να ανάψουν τη σπίθα που λέγεται έρωτας!

Το καλοκαίρι είναι η εποχή της ανακούφισης κυρίως για όλους τους έφηβους, αλλά και τους νέους. Ανακούφιση από την καταπίεση του σχολείου, των φροντιστηρίων και  των “πιεστικών” δραστηριοτήτων. Είναι η εποχή της ελευθερίας, καθώς μπορούν να απομακρυνθούν “επιτέλους” από τον ασφυκτικό οικογενειακό κλοιό. Είναι η εποχή της ελευθερίας, της χαράς και της ομορφιάς της ζωής.

Αφεθείτε λοιπόν στη μαγεία του καλοκαιριού και του έρωτα και μην σκεφτείτε τίποτε άλλο!

Τι να τολμήσετε

● Αφεθείτε στην απόλαυση χωρίς συγκεκριμένους στόχους, ζώντας τη στιγμή αλλά πάντα με σεβασμό στον εαυτό σας.

● Οι καλοκαιρινοί έρωτες είναι έντονοι, αλλά συνήθως διαρκούν λίγο διάστημα. Πολλές φορές και μόνο μέρες. Μέρες γεμάτες πάθος και υποσχέσεις. Υποσχέσεις που όμως συχνά σβήνουν και με το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών. Όσο και αν κρατήσουν όμως φροντίστε να το ζήσετε στο έπακρο! Πρέπει, είναι αναγκαίο, όλοι πρέπει να έχουν την εμπειρία ενός “τρελού” καλοκαιρινού έρωτα.

● Αγαπήστε τρελά! Αξίζετε την αγάπη! Κάθε άνθρωπος την αξίζει, όχι γιατί μπορεί να είστε δημοφιλείς στο σχολείο ή να έχετε ωραία μάτια ή μαλλιά. Αξίζετε την αγάπη  είστε εσείς και πρέπει να αγαπήσετε και να αγαπηθείτε τρελά, έστω και μια φορά!

Το βασικό όμως στην όλη υπόθεση είναι να προσέξετε και τους κινδύνους που κρύβουν οι καλοκαιρινοί έρωτες…

Τι να προσέξετε

● Αρχικά, ο βασικός κανόνας είναι να μην κάνετε τίποτα γιατί πρέπει ή γιατί το κάνουν οι φίλοι σας. Να το κάνετε επειδή έτσι νοιώθετε και θέλετε!

● Να αντιμετωπίσετε τους καλοκαιρινούς έρωτες με το σωστό τρόπο και στις σωστές του διαστάσεις. Να είστε προετοιμασμένοι πως διαρκούν όσο και οι καλοκαιρινές διακοπές (συνήθως).

● Να θυμάστε, πως όπως και εάν εξελιχθούν είναι πηγή ψυχικής αναζωογόνησης και δεν θα πρέπει να σας μείνουν ως τραυματικό γεγονός (σε περίπτωση που λήξουν).

● Να έχετε πάντα την επίγνωση των συνεπειών της συμπεριφοράς και των πράξεών σας και να φροντίζετε να προφυλάσσεστε πάντα από δυσμενής συνθήκες… (όπως για παράδειγμα μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη).

● Θέστε όρια! Είναι σημαντικό να μάθετε να βάζετε όρια σε ότι και εάν κάνετε και σε ότι και αν θέλουν να κάνουν οι άλλοι που θα σας επηρεάσει. Μην ντραπείτε, να είστε σίγουροι πως έτσι ίσως και σας εκτιμήσουν περισσότερο!

● Τέλος, να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή και να μην εκτίθεστε σε συνθήκες που ευνοούν τον κίνδυνο βιασμού (κυρίως οι κοπέλες). Μπορεί για εσάς κάποιο πράγμα να είναι απόλυτα απλό, φυσιολογικό και ακίνδυνο. Σε κάποιους όμως μπορεί να φανεί πολύ προκλητικό. Προσπαθήστε λοιπόν αμερόληπτα να δείτε πως μπορεί να δει κάποιος άλλος το ντύσιμο ή την συμπροφορά σας και όχι τι πιστεύετε εσείς. Εάν δεν είστε σίγουροι ρωτήστε κάποιον καλό φίλο/φίλη.

Απολαύστε λοιπόν το ωραία καλοκαιράκι, την θάλασσα και τους καλοκαιρινούς έρωτες!

 

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *