Συνταγές

Καλαμαράκια ψητά με βασιλικό και πλιγούρι με λαχανικά

Συντάκτης  | 

Γιώργος ΛεκκαςO executive chef Γιώργος Λέκκας προτείνει μία ιδιαίτερη συνταγή με καλαμαράκια και πλιγούρι

Για 4 άτομα
Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά

 

Υλικά

Για τα καλαμαράκια:
• Καλαμαράκια 600 γρ.
Σκόρδο 2 σκελίδες
Πιπεριά καυτερή λίγο
Βασιλικό ½  μάτσο
Ελαιόλαδο 80 ml
Κρασί άσπρο 80 ml
Μουστάρδα 20 γρ.
Χυμό από ½ λεμόνι

Για το πλιγούρι:
Πλιγούρι 350 γρ.
Κρεμμύδι φρέσκο 2 τεμάχιο
Μαραθόριζα 100 γρ.
Καρότο 80 γρ.
Κολοκυθάκι 80 γρ.
Πιπεριά πράσινη 50 γρ.
Πιπεριά κόκκινη 50 γρ.
Σταφίδες ξανθιές 40 γρ.
Μαϊντανό 4 κλωναράκια
Ελαιόλαδο 60 ml
Ζωμό λαχανικών 200 ml
Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
Για τα καλαμαράκια: Σοτάρουμε σε δυνατή θερμοκρασία τα καλαμαράκια στο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρασί, την μουστάρδα, το σκόρδο, την πιπεριά και το βασιλικό πολτοποιημένα,  αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε σε φούρνο 200ο για 4΄-5΄. Βγάζουμε από τον φούρνο και περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού.

Για το πλιγούρι: Μουλιάζουμε το πλιγούρι σε χλιαρό νερό. Κόβουμε τα λαχανικά σε μικρούς κύβους. Ψιλοκόβουμε τα κεφάλια από τα καλαμαράκια. Σοτάρουμε τα καλαμαράκια στο ελαιόλαδο μετά τα  λαχανικά, προσθέτουμε το πλιγούρι, τις σταφίδες και το ζωμό, αλατοπιπερώνουμε  και βράζουμε για 5΄-6΄, ρίχνουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Πηγή: LekkasGiorgos.com

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *