Τρικαλινή Παράδοση
 
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον κορωνοϊό

Πρόσωπα

Τζεφ Μπέζος: Ποιος είναι ο ισχυρός άντρας της Amazon;

Συντάκτης  | 

Τζεφ ΜπέζοςΟ πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο και ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος, ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες πως χωρίζει μετά από 25 χρόνια γάμου και οι φήμες για τη σχέση του με τη Λόρεν Σάντσεζ επιβεβαιώθηκαν. Μπορεί στην κοινή τους ανακοίνωση ο Τζεφ Μπέζος και η πρώην σύζυγός του ΜακΚένζι Μπέζος να ισχυρίζονται ότι χωρίζουν φιλικά οι δημοσιογράφοι έχουν άλλη άποψη, αφού στη φόρα βγήκαν και… “πιπεράτα” μηνύματα που έστελνε ο Τζεφ Μπέζος στη Λόρεν Σάντσεζ την άνοιξη του 2018.

 

Ποιος είναι όμως ο Τζεφ Μπέζος, το διαζύγιο του οποίου αναμένεται να είναι το ακριβότερο όλων των εποχών αφού θα κοστίσει πάνω από 70 δισ. δολάρια;  
Ο Τζέφρυ Μπέζος γνωστός ως Τζεφ Μπέζος, είναι γνωστός ως ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Amazon.com, της μεγαλύτερης λιανεμπορικής εταιρείας στον κόσμο με πωλήσεις αγαθών και υπηρεσιών μέσω Διαδικτύου. Η Amazon ξεκίνησε ως διαδικτυακή εταιρεία εμπορίας βιβλίων και σήμερα αποτελεί τη μεγαλύτερη διαδικτυακή εταιρεία πωλήσεων και τον μεγαλύτερο πάροχο υπηρεσιών υποδομής, οι οποίες είναι διαθέσιμες μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας της Amazon. Είναι επίσης ιδρυτής της εταιρείας Blue Origin (ιδρύθηκε το 2000) η οποία πραγματοποίησε δοκιμαστικές πτήσεις στο διάστημα που ξεκίνησαν το 2015 και κάνοντας σχέδια για διαστημικές πτήσεις ανθρώπων τα οποία ξεκίνησαν το 2015. Το 2013, ο Μπέζος αγόρασε την εφημερίδα The Washington Post, κάνοντας το πρώτο βήμα προς την ενημέρωση. Κατά το άνοιγμα των χρηματοπιστωτικών αγορών στις 27 Ιουλίου 2017, ο Μπέζος ξεπέρασε για λίγο τον Μπιλ Γκέιτς και έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, με εκτιμώμενη περιουσία λίγο πάνω από 90 δισ. δολάρια! Αργότερα την ίδια ημέρα, έχασε τον τίτλο καθώς τα έσοδα της Amazon μειώθηκαν και έμεινε στη δεύτερη θέση με λίγο κάτω από τα 90 δισ. δολάρια. Τελικά, όμως ο Τζεφ Μπέζος έχει καταφέρει σήμερα να γίνει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία που ξεπερνάει τα 138 δισ. δολάρια.

Λόγω του επιθέτου του πολλοί νομίζουν ότι έχει ελληνική καταγωγή, αυτός όμως γεννήθηκε ως Τζέφρι Πρέστον Γιόργκενσεν στην πόλη Αλμπουκέρκι του Νέου Μεξικού των Η.Π.Α., από τη Ζακλίν και τον Τεντ Γιόργκεσεν. Το επώνυμο Μπέζος το πήρε από τον δεύτερο σύζυγο της μητέρας του, τον Κουβανό Μιγκέλ Μπέζος με τον οποίο εκείνη παντρεύτηκε όταν ο Τζεφ Μπέζος ήταν μόλις 4 ετών.

Κι αν αναρωτιέστε τι σας θυμίζει… τον έχετε δει στην ταινία «Star Trek Beyond», όπου το 2016 ο Μπέζος έπαιξε έναν μικρό ρόλο και αργότερα συμμετείχε στην ομάδα ηθοποιών για τα γυρίσματα της κινηματογραφικής ταινίας «San Diego Comic-Con».

Design Magazine team

 

 

 

Ακολούθησε το Design Magazine στο Twitter, στο Facebook και στο Instagram.

Design your life. Discover our world. Live every moment.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.