Γλυκά & Παγωτά

Tο παγωτό που καταπολέμα το κρυολόγημα

Συντάκτης  | 

Όταν είμαστε κρυωμένοι συνήθως προτιμάμε να κάνουμε ένα ζεστό τσάι ή μια σούπα για να νιώσουμε καλύτερα.
Υπάρχει όμως και μια… παγωμένη λύση.
Μια αμερικανίδα μας προτείνει μια πολύ αποτελεσματική (όπως υποστηρίζει) λύση, η οποία μπορεί μεν να προκαλέσει ρίγη… αλλά είναι πολύ αποτελεσματική στη γρίπη.

Πρόκειται για ένα απολαυστικό παγωτό…

Είναι γεμάτο συστατικά τα οποία βοηθούν στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων των ιώσεων,  όπως μέλι και υγρή πηκτίνη (βρίσκεται συνήθως στη μαρμελάδα) που καταπραΰνουν τον ερεθισμένο λαιμό.
Περιέχει, επίσης, πιπέρι καγιέν και τζίντζερ, που έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορούν να σας βοηθήσουν να αισθανθείτε καλύτερα, μειώνοντας τον πυρετό και απαλύνοντας τους πόνους στις αρθρώσεις σας.
Το πορτοκάλι και ο χυμός λεμονιού που περιέχεται επίσης στο παγωτό, σας δίνουν μια γερή δόση βιταμίνης C.
Αν και αυτή η βιταμίνη δεν θα εξαλείψει τον ιό που σας ταλαιπωρεί, θα βοηθήσει σίγουρα στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος σας ώστε να μην αρρωσταίνετε εύκολα.

Για να φτιάξετε το παγωτό…

ΥΛΙΚΑ
• 2 φλιτζ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
• 1/3 φλιτζ. χυμό λεμόνι
• 2/3 φλιτζ. ζάχαρη
• 1/3 φλιτζ. μέλι
• 1/4 κουτ. γλυκού ginger (σε σκόνη)
• 85 γρ. υγρή πηκτίνη (στα σούπερ μάρκετ)
• 1/8 του φλιτζ. πιπέρι cayenne
• 2-4 κουταλιές ουίσκι bourbon (προαιρετικά).

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προσθέστε το χυμό (πορτοκαλιού και λεμονιού), τη ζάχαρη, το μέλι και το τζίντζερ σε μια μεσαία κατσαρόλα και αφήστε να πάρει βράση, ανακατεύοντας για να διαλυθεί η ζάχαρη. Έπειτα βγάλτε την κατσαρόλα από το μάτι.
Στη συνέχεια προσθέστε την πηκτίνη, το πιπέρι καγιέν, και το μπέρμπον (προαιρετικό). Ρίξτε τα όλα σε ένα μπολ, καλύψτε το και βάλτε το στην κατάψυξη έως ότου παγώσει ελαφρά σε μορφή σορμπέ και γίνει μια πολύ μαλακή κρέμα (εάν προτιμάτε μπορείτε να το φάτε σε αυτή την κρεμώδη μορφή).
Εάν πάλι δεν θέλετε να το καταναλώσετε έτσι, συνεχίστε το πάγωμα.
Ανακατέψτε πάλι καλά και ρίξτε το σορμπέ σε ένα ειδικό τάπερ για κατάψυξη. Πιέστε ένα φύλλο διάφανης μεμβράνης ή λαδόκολλας απευθείας πάνω στην επιφάνεια του παγωτού και κλείστε το τάπερ με το αεροστεγές καπάκι.
Αφήστε το παγωτό να παγώστε καλά για τουλάχιστον 4 ώρες ακόμη!

Εμείς σας το μεταφέραμε…
Εάν επιλέξετε να το χρησιμοποιήσετε σαν… “αντιγριπικό φάρμακο” ή σαν ένα πολύ γευστικό επιδόρπιο, είναι στη δική σας ευχέρεια!!! 

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *