Μαρία Πευκιανάκη Χειρουργός Οφθαλμίατρος
 
Τρικαλινή Παράδοση
 

Gossip

H Pirelli ακύρωσε την έκδοση του νέου ημερολογίου για να δωρίσει 100.000 ευρώ

Συντάκτης  | 

Εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού και λόγο της έκτακτης ανάγκης, η Pirelli ακύρωσε την έκδοση του ημερολογίου της για το 2021.

Η Pirelli δεσμεύτηκε να δωρίσει 100.000 ευρώ για να στηρίξει την έρευνα και τις προσπάθειες περιορισμού της εξάπλωση της COVID-19.

Το πρώτο ημερολόγιο της εταιρείας δημοσιεύτηκε το 1964 κι έκτοτε από τις σελίδες του έχουν περάσει πολλοί αστέρες του κινηματογράφου και supermodel που πόζαραν στον φακό διάσημων φωτογράφων.

Ο κορωνοϊός σταματά την έκδοση του ημερολογίου. 

«Η έκδοση του ημερολογίου Pirelli έχει σταματήσει στο παρελθόν, το 1967 και στη συνέχεια από το 1975 έως το 1983. Η πρωτοφανής έκτακτη ανάγκη λόγω του κορωνοϊού μάς ανάγκασε να το κάνουμε και πάλι σήμερα» αναφέρει σε δήλωσή του ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μάρκο Τρονκέτι Πρόβερα.

«Θα επιστρέψουμε στο πρότζεκτ, όταν είναι η κατάλληλη περίοδος μαζί με τους ανθρώπους που εργαζόταν γι αυτό μαζί μας» προσθέτει.

Η Pirelli, που το 2020 έκανε μία έκδοση-σαν πίνακες ζωγραφικής, δεν αποκάλυψε ακόμα ποιος φωτογράφος ορίστηκε να επιμεληθεί την επερχόμενη έκδοση.

Πέρσι το ημερολόγιο είχε την υπογραφή του φωτογράφου μόδας Πάολο Ροβέρσι.

Το ημερολόγιο Pirelli ή «The Cal» όπως είναι γνωστό θεωρείται μία συνάντηση κορυφαίων μοντέλων και φωτογράφων των τελευταίων δεκαετιών.

Η έκδοσή του ξεκίνησε το 1964 ως ένα ημερολόγιο με κορίτσια pin-up που δινόταν δώρο στους πελάτες της εταιρείας ελαστικών και σε διάσημους, αλλά γρήγορα η δημοτικότητά του μεγάλωσε, την επιμέλειά του ανέλαβαν γνωστοί φωτογράφοι, όπως οι Ρίτσαρντ Αβεντον Χερμπ Ριτς, Μάριο Τεστίνο και οι φωτογραφίες στις σελίδες του εξελίχθηκαν σε έργα τέχνης.

iefimerida