Ζυμαρικά & Ζύμες
Γρήγορο παστίτσιο με πέννες!
Μα τι συνταγή έχουμε σήμερα και πόσο ταιριάζει με αυτό τον καιρό! Δεν νομίζω πως υπάρχει καλύτερο φαγητό, χορταστικό και λαχταριστό από το παστίτσιο! Όταν μάλιστα γίνεται γρήγορα και σίγουρα πεντανόστιμο με την υπογραφή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, δεν έχουμε παρά να το φτιάξουμε και να το απολαύσουμε, με την οικογένειά μας ή με την παρέα μας στο οικογενειακό τραπέζι!
Υλικά:
● 500 γρ. πέννες με ρίγα
● 2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη με βούτυρο
● Αλάτι
Για τη σάλτσα κιμά
● 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
● 4 χωριάτικα λουκάνικα καθαρισμένα από το περίβλημα
● 1/4 του φλιτζανιού κονιάκ
● 1 κρεμμύδι
● 1 σκελίδα σκόρδο
● 1 καρότο
● 2 συσκευασίες ολόκληρες ντομάτες
● 1 πρέζα κανέλα
● 1 δαφνόφυλλο
● 1 πρέζα ζάχαρη
● Αλάτι
● Πιπέρι
Για την εύκολη κρέμα
● 1 λίτρο γάλα
● 4 κουταλιές της σούπας γεμάτες κορν φλάουρ
● 4 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
● Λίγο αλάτι
● Μοσχοκάρυδο
● 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι
Για την κρούστα
● 1 μπάλα μοτσαρέλα ή 1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα μπαστούνι τριμμένη
● 1/2 φλιτζάνι ψίχουλα ψωμιού
Εκτέλεση:
Για το γρήγορο παστίτσιο με πέννες, βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφει η συσκευασία.
Τα στραγγίζουμε, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τη μαργαρίνη να λιώσει ανακατεύοντας.
Για τη σάλτσα
Αλέθουμε τα λουκάνικα στο μπλέντερ. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τα ροδίζουμε για 3-4 λεπτά.
Σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να εξατμιστεί. Αλέθουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο και τα σοτάρουμε με τα λουκάνικα.
Προσθέτουμε τις ντομάτες σπασμένες.
Βράζουμε για 10 λεπτά και προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά.
Βράζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα σε κατσαρόλα, ανακατεύοντας για λίγα λεπτά μέχρι να πυκνώσει. Αποσύρουμε. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και το κεφαλοτύρι στην κρέμα.
Στήνουμε το γρήγορο παστίτσιο με πέννες
Ανακατεύουμε και βάζουμε σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος. Απλώνουμε όλη τη σάλτσα κιμά σε μια στρώση. Βάζουμε φέτες μοτσαρέλα και πασπαλίζουμε με τα ψίχουλα όλο το παστίτσιο.
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 200 βαθμούς σε καλά προθερμασμένο φούρνο, να ροδίσει η επιφάνεια και να λιώσει το τυρί.
Ακολούθησε το Design Magazine στο Twitter, στο Facebook και στο Instagram.