Γενικά

Γκρέτα Τούνμπεργκ: Λούστηκε με «πετρέλαιο» για τον Guardian

Συντάκτης  | 

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έχει γίνει γνωστή σε όλους τα τελευταία χρόνια για την μάχη της κατά της κλιματικής αλλαγής. Η νεαρή ακτιβίστρια λέει μεταξύ άλλων πως «είναι εξαιρετικά χαρούμενη που διαψεύστηκε».

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έχει γίνει γνωστή σε όλους με τις έντονες διαμαρτυρίες της για τη γη και το κλήμα. Η 18άχρονη πλέον νεαρή ακτιβίστρια, λέει«είμαι εξαιρετικά χαρούμενη που διαψεύστηκα». Αναφέρετε στους νέους και το ενδιαφέρον τους πλέον για το κλίμα!

Η τελευταία φωτογράφιση της Γκρέτας Τούνμπεργκ έγινε για το εξώφυλλο του νέου περιοδικού Guardian «Sarurday» και είχε ιδιαίτερο συμβολισμό.

H 18χρονη ακτιβίστρια, ταγμένη εδώ και χρόνια σε δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, φωτογραφήθηκε από τον Marcus Ohlsson. Παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στον Simon Hattenstone, κάνοντας «την απόλυτη θυσία», όπως ανέφερε ο Guardian.

Στην φωτογράφηση την έλουσαν με μαύρη μπογιά. Έσταζε στο πρόσωπο, στα μάτια, στο λαιμό και τους ώμους της Γκρέτα. Ο συμβολισμός ήταν οι επιπτώσεις του πετρελαίου.

Στο λογαριασμό του Guardian στο Instagram, δημοσιεύτηκε και βίντεο με την φωτογράφηση και λεζάντα «Για όσους αμφέβαλαν για την αυθεντικότητα της φωτογράφησης».

Σχετικά με την εμπειρία της στη φωτογράφηση είπε «Ήταν καλύτερα απ’ ό,τι πίστευα. Είχα μια κορδέλα στα μαλλιά για να μην μαυρίσουν. Αλλά τελικά η μπογιά πέρασε την κορδέλα και τα μαλλιά μου έγιναν κατάμαυρα.  Ήταν πολύ δύσκολο να βγάλω μετά τη μπογιά».

Η 18άχρονη Σουηδή περιγράφει την μεταμόρφωση της από τη στιγμή που ξεκίνησε την απεργία στο σχολείο της. Αλλά και το πώς νιώθει ως η πιο διάσημη ακτιβίστρια για το κλίμα.

«Ο κόσμος πιστεύει πως οι ακτιβιστές είναι πολύ σοβαροί, αλλά οι φίλοι μου και εγώ είμαστε πολύ χαζούλιδες»

Επίσης, μεταξύ άλλων ανέφερε και το πως ο αυτισμός της είναι η υπερδύναμη της.

«Πολλοί άνθρωποι με αυτισμό έχουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με το οποίο μπορούν να ασχολούνται για πάντα χωρίς να βαριούνται. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο κάποιες φορές. Ο αυτισμός  μπορεί να είναι κάτι που σε συγκρατεί. Όμως, αν βρεθείς στις σωστές συνθήκες και αν έχεις γύρω σου σωστούς ανθρώπους τότε μπορεί να αποδειχτεί κάτι που μπορείς να αξιοποιήσεις για καλό. Αρκεί να υπάρχουν και οι προσαρμογές που χρειάζεσαι, για να νιώθεις πως έχεις ένα σκοπό. Νομίζω πως αυτό κάνω αυτή τη στιγμή».

«Το καλό όταν είσαι νέος είναι πως δεν είσαι επιρρεπής σε συμβιβασμούς!»

Σύμφωνα με την ίδια, ίσως η μεγαλύτερη αλλαγή στα χρόνια που αγωνίζεται, είναι η πίστη της στους ανθρώπους.

«Δεν πίστευα πως οι νέοι άνθρωποι ενδιαφέρονται για το κλίμα. Γιατί όσοι ήξερα ήταν σε φάση “α ναι, το κλίμα είναι σημαντικό, αλλά δεν θέλω να κάνω κάτι γι’ αυτό”. Όμως, τελικά αποδείχτηκε πως πολλοί νέοι άνθρωποι ενδιαφέρονται πραγματικά. Και μάλιστα πολύ! Και είναι πανέτοιμοι να κάνουν κάτι για το κλίμα. Είμαι εξαιρετικά χαρούμενη που διαψεύστηκα».

«Η παιδικότητα μπορεί να είναι κάτι πολύ καλό. Οι μεγάλοι άνθρωποι κάνουν τα πράγματα πιο περίπλοκα απ’ ό,τι είναι».

Επιπλέον προσθέτει: «Φυσικά, ίσως είμαι αφελής επειδή είμαι νέα» και κάνοντας μια παύση συνέχισε «Όμως, νομίζω πως η αφέλεια και η παιδικότητα είναι κάποιες φορές καλές».

Όπως λέει, το καλό με τη νεότητα είναι πως δεν είσαι τυφλωμένος από τη «ρεαλπολιτίκ», ούτε επιρρεπής στον συμβιβασμό.

Πηγή πληροφοριών in.gr

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!