Γλυκά & Παγωτά

Γκανάζ (γλάσο) σοκολάτας για απολαυστικά κέικ και γλυκά

Συντάκτης  | 

γκανάζ (γλάσο) σοκολάτας

Μια απλή συνταγή για γκανάζ (γλάσο) σοκολάτας που θα κάνει τα γλυκά σας ακόμα πιο απολαυστικά και λαχταριστά!

Ένα νόστιμο γκανάζ (γλάσο) σοκολάτας μπορεί να αναβαθμίσει οποιοδήποτε κέικ, μπισκότο ή γλυκό σε ένα αληθινό αριστούργημα. Η σοκολάτα άλλωστε είναι πάντα μια αγαπημένη επιλογή για τα γλυκά μας.

Υλικά

  • 200γρ κουβερτούρα ή σκούρα σοκολάτα με 70% κακάο (κομμένη σε κομμάτια)
  • 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. μέλι (προαιρετικά)
  • 1 κ.σ. σπορέλαιο (προαιρετικά για γυαλάδα)
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 φακελάκι βανιλέτα
  • Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε για επιπλέον γαρνίρισμα: ψιλοκομμένα φουντούκια, αμύγδαλα, άλλους ξηρούς καρπούς που μπορεί να ταιριάζουν με το γλυκό σας ή κομμάτια αποξηραμένων  φρούτων.

Εκτέλεση

  1. Πάρτε ένα γυάλινο (πυρίμαχο) ή μεταλλικό μπολ και τοποθετήστε μέσα τα κομμάτια της κουβερτούρας ή της σοκολάτας υγείας.
  2. Σε μια μικρή κατσαρόλα, ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει στις άκρες. Προσοχή! Η κρέμα γάλακτως δεν πρέπει να βράσει.
  3. Ρίξτε τη ζεστή κρέμα γάλακτος πάνω στα κομμάτια της σοκολάτας και αφήστε τα υλικά μαζί για λίγα λεπτά. Πρέπει η θερμότητα της κρέμας να λιώσει τη σοκολάτα.
  4. Προσθέστε στο μείγμα σοκολάτας το βούτυρο, το μέλι και το σπορέλαιο (εάν θέλετε) και το εκχύλισμα βανίλιας ή τη βανιλέτα. Ανακατέψτε καλά με μια μαρίζ ή και με ένα κουτάλι της σούπας μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Πρέπει η υφή της σοκολάτας να είναι λεία.
  5. Το γλάσο σας είναι έτοιμο! Αφήστε το να κρυώσει για λίγο και έπειτα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στα γλυκά σας. Μην περιχύνετε τα γλυκά με ζεστή σοκολάτα γιατί θα μαλακώσει πολύ η επιφάνειά τους.
  6. Χρησιμοποιήστε το γλάσο στα κέικ, για παράδειγμα σε ένα κέικ σοκολάτας, τα μπισκότα ή οποιοδήποτε άλλο γλυκό επιθυμείτε.

 

* Μπορείτε να προσθέσετε πάνω από το γκανάζ (γλάσο) σοκολάτας και τρούφες σοκολάτας. Επιπλέον,  φουντούκια, αμύγδαλα, άλλους ξηρούς καρπούς ή κομμάτια αποξηραμένων ή φρέσκων φρούτων. Για διακόσμηση αλλά και επιπλέον γεύση!

 

Απολαύστε τα γλυκά σας με αυτό το απίθανα νόστιμο γκανάζ (γλάσο) σοκολάτας που σας προτείνουμε και γίνεται εύκολα και γρήγορα!

γκανάζ (γλάσο) σοκολάτας

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!