Συνταγές

Για να μην πείτε ποτέ ξανά… «μάπα το καρπούζι».

Συντάκτης  | 

ΚαρπούζιΤο καρπούζι σαν φρούτο μοιάζει πολύ με τους ανθρώπους. Εξωτερικά είναι σχεδόν όλα ίδια αλλά ποτέ δεν είσαι σίγουρος ποιο είναι το πιο ώριμο. Γι’ αυτό άλλωστε, για τους ανθρώπους, υπάρχει και η φράση «μάπα το καρπούζι».

Τα καλά νέα είναι ότι τα καρπούζια έχουν σημάδια…ωριμότητας. Τα κακά νέα είναι ότι δεν ισχύει το ίδιο και για τους ανθρώπους. Για να μην συνεχίζετε να τραβάτε λαχείο κάθε φορά στο μανάβικο δώστε βάση στα παρακάτω μυστικά.

 

1. Ένα καρπούζι για να είναι καλό και νόστιμο θα πρέπει να είναι λείο, όσο γίνεται, και να μην έχει ουλές.

2. Το βάρος του σε σχέση με το μέγεθός του παίζει το ρόλο του. Όσο πιο βαρύ τόσο ανεβαίνουν οι πιθανότητες να είναι και πιο νόστιμο.

3. Ρίξτε μια μάτια στην ανάποδη μεριά του. Όχι εκεί που είναι το κοτσάνι. Αν είναι κίτρινο τότε είναι ώριμο. Αν έχει λευκό ή πράσινο χρώμα τότε είναι άγουρο.

4. Τραβήξτε το κοτσάνι. Αν βγαίνει εύκολα χωρίς στρίψιμο τότε το καρπούζι κόπηκε ενώ ήταν ώριμο, άρα μάλλον θα είναι λουκούμι.

Editor: Chef Κωνσταντίνος Ζυγουράκης / Sweet ‘n Salty

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *