Τρικαλινή Παράδοση
 

Θαλασσινά

Γαύρος ξιδάτος

Συντάκτης  | 

Ο ξιδάτος γαύρος είναι ο ιδανικός μεζές για όλες τις ώρες συνοδεύοντας ένα ποτηράκι τσίπουρο, ούζο ή μπύρα!

Μπορείτε όμως επίσης, να τον σερβίρετε και ως ορεκτικό στο καθημερινό τραπέζι ή σε γιορτές στο μπουφέ!

Την συγκεκριμένη συνταγή μαριναρίσματος μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και για ξιδάτη σαρδέλα.

Υλικά
• 1 κιλό γαύρος

• Περίπου 50 γρ. αλάτι

• 1 μπουκάλι ξύδι

• 3 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικό)

• Ηλιέλαιο ή σπορέλαιο

Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα εντόσθια του γαύρου και αφαιρείτε το κεντρικό κόκαλο. Τον πλένετε πολύ καλά.

Σε ένα μικρό ταψί ή μπολ, απλώνετε μια στρώση αλάτι, βάζετε τον καθαρισμένο γαύρο σε στρώσεις εναλλάξ με το αλάτι. Αφού απλώσετε όλους τους γαύρους ρίξτε επάνω το ξύδι φροντίζοντας να πάει σε όλους τους γαύρους. Προαιρετικά μπορείτε να διασκορπίσετε από πάνω ροδέλες σκόρδου. Σκεπάστε με διάφανη μεμβράνη και βάλτε το μπολ-ταψάκι στο ψυγείο για δύο έως τρεις μέρες να ψηθεί το ψάρι.

Όταν ο ξιδάτος γαύρος είναι έτοιμος μπορείτε να τον διατηρήσετε στο ψυγείο για αρκετό καιρό, ρίχνοντας όμως από πάνω μπόλικο ηλιέλαιο ή σπορέλαιο.

Το ελαιόλαδο δεν προτείνεται καθώς παγώνει στο ψυγείο. Ελαιόλαδο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για το σερβίρισμα!

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, ποικιλία απόψεων, αγάπη για το καλό design, λάτρεις του lifestyle και πολύ όρεξη για δουλειά. Discover our world. Live every moment. Design your life.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.