Κρέας
Γαλοπούλα Wellington, με λαχανικά βουτύρου και sauce παρμεζάνας
- Από την
- Chef de cuisine
- Ελένη Κουμαντάνου
Το υπέροχο γνωστό ρολό Wellington σε μια διαφορετική εκδοχή. Μια συνταγή πιο ελαφριά για όσους προτυμούν τη γαλοπούλα!!!
Υλικά
Για τη γαλοπούλα Wellington.
1 στήθος γαλοπούλας.
1 φύλλο σφολιάτας.
2 φέτες μπέικον.
1 κ.γλ. μουστάρδα.
1 κ.γλ. μέλι.
αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο.
1 κρόκο αυγού.
Φρέσκο θυμάρι.
Για τη sauce παρμεζάνας.
30 γρ. τρίμμα παρμεζάνας.
30 γρ, κρέμα γάλακτος.
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Λαχανικά.
Μπρόκολο
Κουνουπίδι
Καρότο
Βούτυρο
Εκτέλεση
Για τη γαλοπούλα Wellington
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190′ βαθμούς στον αέρα. Παίρνουμε το φιλέτο και το αλείφουμε με ένα μείγμα από μουστάρδα, μέλι, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και σε τηγάνι με ελαιόλαδο το θωρακίζουμε σε μέτρια με δυνατή φωτιά από όλες τις πλευρές, έτσι ώστε να κρατήσουμε τους χυμούς στο εσωτερικό του. Το αφήνουμε να κρυώσει σε μια σχάρα όπου θα μπορούν να φεύγουν τα περιττά υγρά.
Μια άλλη εκδοχή
Σε σκεύος με καυτό νερό και λαχανικά, (κρεμμύδι, καρότο, πράσο, πιπεριές) και φέτες μπέικον, βυθίζουμε τη γαλοπούλα και την αφήνουμε να βράσει.
Είναι πιο υγιεινό και παίρνει εξίσου ανάλογα αρώματα.
Όταν κρυώσει λοιπόν, ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας, απλώνουμε το μπέικον και το στήθος γαλοπούλας. «Αγκαλιάζουμε» με το φύλλο σφολιάτας τη γαλοπούλα, κλείνουμε και από τα πλάγια και αλείφουμε την επιφάνεια του με κρόκο αυγού.
Το μεταφέρουμε σε σκεύος και ψήνουμε για 30 περίπου λεπτά.
Για τη sauce παρμεζάνας.
Σε κατσαρολάκι ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος, το τρίμμα παρμεζάνας, (1 ή 2 είδη) και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Λίγο βούτυρο στο τέλος για να δέσει. Ανακατεύουμε καλά.
Τα λαχανικά
Μπλανσάρουμε, (ζεματίζουμε κοινώς), τα λαχανικά μας σε νερό που βράζει για λίγα λεπτά και κατόπιν τα περνάμε σε τηγάνι με βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και θυμάρι.
Ακολούθησε το Design Magazine στο Twitter , στο Facebook και στο Instagram.