Κήπος & Καλλιέργειες

Δημιουργήστε τον κήπο σύμφωνα με το Feng Shui!

Συντάκτης  | 

Το Feng Shui στον κήποΤο feng shui και έχει ως στόχο τη χαλάρωση, την ηρεμία και κυρίως τη δημιουργία θετικής ενέργειας στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του σπιτιού. Άλλωστε, η σωστή δημιουργία ενέργειας των χώρων με βάση το feng shui στην ανατολή, ξεκινάει από έξω προς τα μέσα!

 

Σίγουρα στην Ελλάδα ελάχιστοι σκέφτονται να διαμορφώσουν το σπίτι και τους χώρους του ακολουθώντας τους κανόνες του feng shui, αλλά τουλάχιστον μπορούμε να προσπαθήσουμε με τον συνδυασμό εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, να συνδυάσουμε την ενέργεια chi όσο καλύτερα μπορούμε.
Εμείς σας προτείνουμε παρακάτω 10 τρόπους για να μπορέσετε να ωφεληθείτε με κάποιες μικρές αλλαγές, στο κήπο σας!

1. Φυτέψτε τους μικρούς θάμνους καλύτερα στο νότιο τομέα του κήπου, γιατί δεν πρέπει να μπλοκάρουν τις εισόδους ή τα παράθυρα του σπιτιού. Επιλέξτε μεταξύ άλλων πλούσια φυτά με ζωηρό και έντονο χρώμα όπως βουκαμβίλιες ή αζαλέες, αυτές συμβολίζουν την αφθονία και την ευημερία.

2. Προσπαθήστε με διάφορους τρόπους μέσα στο χώρο να συνδυάσετε και τα πέντε στοιχεία της φύσης, δηλαδή: νερό, ξύλο, φωτιά, γη και μέταλλο.

3. Αν έχετε στον περιβάλλοντα χώρο κάδους απορριμμάτων, φροντίστε πάντα να είναι κλειστά τα καπάκια τους.

4. Φυτέψτε στο νοτιοδυτικό ή το νοτιοανατολικό μέρος του κήπου σας ένα γιασεμί. Το γιασεμί εξυψώνει το πνεύμα, βελτιώνει τη διάθεση και κάνει τα συζυγικά προβλήματα να «ρέουν» πιο ομαλά. Έτσι μπορείτε να βελτιώσετε τη σχέση και το εισόδημά σας.

5. Τα αγκαθωτά φυτά όπως οι κάκτοι φέρνουν ένταση και επιθετικότητα, αποφύγετε να τα έχετε στον χώρο. Ευεργετικά είναι τα φυτά με παχύ και σαρκώδη φύλλωμα.

6. Πρέπει πάντα να καθαρίζετε τον κήπο ή το μπαλκόνι σας. Απομακρύνετε τα σκουπίδια, τα ξερά φύλλα και τα μαραμένα ή ξερά άνθη των φυτών. Αυτό βοηθάει στην απομάκρυνση του αρνητικού chi (της αρνητικής ενέργειας). Εάν έχετε κάτι σπασμένο, επιδιορθώστε το ή πετάξτε το.

7. Διατηρείτε πάντα το νερό διαυγές και καθαρό σε κάθε υδάτινο σημείο που έχετε δημιουργήσει. Άσχετα εάν πρόκειται για λιμνούλα, σιντριβάνι ή ποτίστρα πουλιών. Ένα καθαρό υδάτινο σημείο είναι απαραίτητο για να δημιουργηθεί η θετική ενέργεια chi στον κήπο σας.

8. Tα πολλά και ψηλά δέντρα πρέπει να βρίσκονται στο πίσω μέρος του κήπου. Έτσι μπορούν να παρέχουν καλύτερη προστασία στους κατοίκους του σπιτιού.

9. Καλό είναι επίσης να υπάρχουν στον κήπο σας βότανα. Αυτά φέρνουν καλή υγεία, πλούτο και μακροβιότητα. Φυτέψτε μερικά και θα έχετε μια πανίσχυρη θετική ενέργεια στη ζωή σας. Εκτός αυτού έχουν και φαρμακευτικές ιδιότητες, γνωστές εδώ και αιώνες σε όλο το κόσμο. Εάν σας αρέσει ο βασιλικός πρέπει να ξέρετε πως αναπτύσσεται καλύτερα μόνος του. Μακριά από τα άλλα φυτά. Λέγεται πως ο βασιλικός φέρνει καλοτυχία. Φυτέψτε τον στο βόρειο τμήμα του κήπου και αποφύγετε να τον χρησιμοποιείτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

10. Προσπαθήστε να μην έχετε κισσούς και περικοκλάδες, ούτε κλαδιά τα οποία ακουμπούν τους τοίχους του σπιτιού. Έτσι θα αποφύγετε την προσέλκυση «ανθρώπινων παρασίτων» στην ζωή σας. Τα ανθρώπινα παράσιτα στην συγκεκριμένη περίπτωση επιβαρύνουν  οικονομικά αλλά και με άλλους τρόπους.

Το Feng Shui στον κήπο 1

Το Feng Shui στον κήπο 2

Το Feng Shui στον κήπο 3

Το Feng Shui στον κήπο 4

Το Feng Shui στον κήπο 5

Το Feng Shui στον κήπο 6

Το Feng Shui στον κήπο 7

Το Feng Shui στον κήπο 8

Το Feng Shui στον κήπο 9

 

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *