Fitness

Fat Burning Diet, χάσε με ασφάλεια κιλά.

Συντάκτης  | 

Fat Burning DietΤο να χάνεις γρήγορα βάρος είναι κάτι που για πολλούς θεωρείται μύθος. Σύμφωνα με τους διατροφολόγους η απότομη απώλεια βάρους μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους ή μπορεί να είναι παροδική. Η Fat Burning Diet όμως είναι μια διαδικασία η οποία χωρίς να αποκλείσει καμία ομάδα τροφών (βλέπε δίαιτα Dukan ή δίαιτα πρωτεϊνών) μπορεί να μας βοηθήσει να χάσουμε λίπος μέσα σε 3 εβδομάδες.

Η ενίσχυση των μηχανισμών αποτοξίνωσης και η αύξηση του ρυθμού καύσεων είναι το μεγάλο πλεονέκτημα αυτής της δίαιτας.

Αν λοιπόν φτιάξουμε ένα εβδομαδιαίο menu το οποίο επαναλαμβάνεται για 3 μέρες μπορεί να είναι το εξής:

 

Δευτέρα
Πρωινό: 1 μπολ νιφάδες  βρόμης αναμειγμένη με 10 αμύγδαλα + 1 κουταλιά σούπας σταφίδες και κανέλα.
Ενδιάμεσο: 1 πορτοκάλι + 1 χούφτα ηλιόσποροι.
Μεσημεριανό: 1 φλιτζάνι ζυμαρικά με 1 φιλέτο σολομού (φρέσκο ή κονσέρβα) + 1 ½ φλιτζάνι σαλάτα λαχανικών με μπρόκολο, καρότο, λάχανο και πιπεριές.
Απογευματινό: 1 φέτα τυρί + 1 φέτα γαλοπούλα.
Δείπνο: Ομελέτα με 3 ασπράδια αβγών, 1 κρόκο και λαχανικά + ½ φλιτζάνι τυρί cottage + 1 φέτα ψωμί.

Τρίτη
Πρωινό: 1 γιαούρτι με 1 κουταλιά σούπας νιφάδες βρόμης, 1 ακτινίδιο ψιλοκομμένο, 1 κουταλιά σούπας κολοκυθόσπορους  + 1 κουταλάκι γλυκού μέλι.
Ενδιάμεσο: 1 πορτοκάλι + 5 αμύγδαλα.
Μεσημεριανό: 1 ½ φλιτζάνι σαλάτα με ωμά λαχανικά, ½ φλιτζάνι πλιγούρι, 1 φέτα γαλοπούλα, 2 κουταλιές σούπας τυρί cottage και 5 φιστίκια Αιγίνης + 1 φέτα ψωμί.
Απογευματινό: 1 μπανάνα περιχυμένη με 1 κουταλάκι γλυκού ταχίνι.
Δείπνο: 1 ½ φλιτζάνι βραστές ή ψητές γαρίδες + 1 πατάτα βραστή ή ψητή + 1 ½ φλιτζάνι χόρτα ή σαλάτα με λαχανικά στον ατμό.

Τετάρτη
Πρωινό: ½ φλιτζάνι νιφάδες βρόμης με ½ φλιτζάνι γάλα, 1 μπανάνα, 1 κιυταλιά σούπας σταφίδες μαύρες και 1 κουταλιά σούπας ηλιόσπορους.
Ενδιάμεσο: 1 πορτοκάλι + 8 αμύγδαλα.
Μεσημεριανό: 1 ½ φλιτζάνι φασόλια + 1 ½ φλιτζάνι σαλάτα με πράσινα λαχανικά.
Απογευματινό: 1 γιαούρτι με 10 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα.
Δείπνο: Σαλάτα με 1 ½ φλιτζάνι λαχανικά, ½ φλιτζάνι φασόλια, λίγο ανθότυρο + 3-4 καρύδια + 1 φέτα ψωμί.

Πέμπτη
Πρωινό: Φρουτοσαλάτα με ακτινίδιο, πορτοκάλι, ½ γιαούρτι στραγγιστό και 10 αμύγδαλα.
Ενδιάμεσο: 1 βραστό αβγό + 1 φέτα τυρί χαμηλών λιπαρών.
Μεσημεριανό: Σαλάτα με 1 φλιτζάνι κρύα ζυμαρικά, 1 κονσέρβα φιλέτο τόνου σε νερό, 1 φλιτζάνι λαχανικά ψιλοκομμένα + 2 κουταλιές σούπας καλαμπόκι.
Απογευματινό: 1 φέτα ψωμί με 1 κουταλάκι γλυκού ταχίνι.
Δείπνο: 1 χοιρινό φιλέτο μέτριου μεγέθους με γαρνιτούρα λαχανικά ψητά + 2 κουταλιές σούπας καλαμπόκι + 1 ½ φλιτζάνι σαλάτα μπρόκολο, ντομάτα και κρεμμύδι.

Παρασκευή
Πρωινό: ½ φλιτζάνι κρέμα βρόμης με 1 μικρή μπανάνα, 8 αμύγδαλα και κανέλα.
Ενδιάμεσο: 1 πορτοκάλι + 3 καρύδια.
Μεσημεριανό: 1 φλιτζάνι όσπρια + 1 μικρό κομμάτι ανθότυρο + 1 ½ φλιτζάνι σαλάτα με πράσινα λαχανικά.
Απογευματινό: 1 γιαούρτι + 1 ακτινίδιο.
Δείπνο: 1 φιλέτο από στήθος κοτόπουλου με πιπεριές ψητές + ½ φλιτζάνι όσπρια από το μεσημέρι + 1 φλιτζάνι σαλάτα με διάφορα λαχανικά, ωμά ή στον ατμό.

Σάββατο
Πρωινό: Σάντουιτς με 2 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως, 1 φέτα γαλοπούλα και 1 φέτα τυρί + 1 πορτοκάλι.
Ενδιάμεσο: 1 χούφτα ηλιόσποροι ή κολοκυθόσποροι.
Μεσημεριανό: 1 μπιφτέκι μοσχαρίσιο ζυμωμένο με παξιμάδι + ½ φλιτζάνι πουρές πατάτας ή ρύζι καστανό ή πλιγούρι + 1 ½ φλιτζάνι χόρτα εποχής.
Απογευματινό: 1 μπανάνα + 5 φιστίκια Αιγίνης.
Δείπνο: 1 φλιτζάνι ρύζι καστανό με καλαμπόκι, μανιτάρια και 2 κουταλιές σούπας τυρί τριμμένο ή γιαούρτι + 1 αβγό βραστό + 1 φλιτζάνι διάφορα λαχανικά στον ατμό.

Κυριακή
Πρωινό: Φρουτοσαλάτα με πορτοκάλι, ακτινίδιο, ½ φλιτζάνι τυρί cottage + 5 καρύδια.
Ενδιάμεσο: 1 γιαούρτι με 2 κουταλάκια γλυκού ταχίνι.
Μεσημεριανό: Ψάρι ψητό + μανιτάρια και πιπεριές ψητά + 1 φλιτζάνι χόρτα ή διάφορα λαχανικά στον ατμό.
Απογευματινό: 10 αμύγδαλα.
Δείπνο: Πίτσα με 1 αραβική πίτα (μικρού μεγέθους, ολικής αλέσεως), τριμμένο τυρί, λαχανικά (μανιτάρια, κρεμμύδι, πιπεριές κ.ά.), γαλοπούλα και ελιές + 1 ½ φλιτζάνι σαλάτα με λαχανικά εποχής.

Προσθέστε καθημερινά μέχρι 1 κουταλιά σούπας ωμό ελαιόλαδο συνολικά και, κατά βούληση, τσάι ή καφέ χωρίς ζάχαρη, μπαχαρικά, λεμόνι και ξίδι άσπρο.

Με τη συνεργασία της Νίκης Τσίγκρη (διαιτολόγος – διατροφολόγος) στο περιοδικό imommy.gr

 

 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και τις δημοσιεύσεις μας!

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *