Ζυμαρικά & Ζύμες
Εύκολα Tυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού (+video)
Αυτά τα εύκολα τυροπιτάκια είναι για όλα τα γούστα και έχουν μια φανταστική ζύμη γιαουρτιού που θα σας ξετρελάνει!
Ο τρόπος για να φτιάξετε αυτά τα πεντανόστημα εύκολα τυροπιτάκια είναι πραγματικά πολύ απλός. Τα υλικά υπάρχουν σχεδόν σε όλα τα νοικοκυριά…
Υλικά
Για τη ζύμη
50 γρ ελαιόλαδο
100 γρ ηλιέλαιο
150 γρ γιαούρτι
1 αυγό
350 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για την γέμιση
100 γρ τυρί κίτρινο
150 γρ φέτα
1/2 αυγό
Αλάτι πιπέρι κατά βούληση
Επάλειψη
Σουσάμι
1/2 αυγό
Εκτέλεση
1) Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα ή με πιρούνι το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, το γιαούρτι και το αυγό. Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να έχουμε ένα ωραίο ομοιόμορφο μείγμα.
2) Αρχίζουμε σταδιακά να ρίχνουμε μέσα στο υγρό μείγμα μας το αλεύρι, ενώ αρχίζουμε να πλάθουμε ταυτόχρονα, μέχρι να έχουμε ένα ωραίο και απαλό ζυμαράκι.
3) Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε με ένα πιρούνι τα υλικά της γέμισης, μέχρι να δημιουργήσουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Προσοχή στο αλάτι για να μην σας γίνει η γέμιση πολύ αλμυρή.
4) Για να σχηματίσουμε τα τυροπιτάκια μας παίρνουμε με τα δάχτυλα μας λίγη ζύμη (μια ποσότητα σαν ένα καρύδι). Ανοίγουμε την ζύμη με τα δάχτυλα μέσα στην παλάμη μας, μέχρι να δημιουργήσουμε ένα ομοιόμορφο, στρογγυλό, μικρό πιτάκι, με λεπτό φύλλο.
5) Βάζουμε με ένα μικρό κουταλάκι λίγη από την γέμιση στο κέντρο του φύλλο. Αρχίζουμε να κλείνουμε το φύλο περιμετρικά ενώνοντας τις άκρες, ώστε να έχουμε ένα ημικύκλιο.
6) Σε ένα ταψί, όπου έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί ή το έχουμε λαδόσει, αραδιάζουμε όλα τα τυροπιτάκια μας με τη σειρά. Αφήνουμε μεταξύ τους περιθώρια ώστε να κυκλοφορεί η ζέστη και να ψηθούν σωστά.
7) Αλείφουμε το πάνω μέρος της ζύμης με αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
8) Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στον αέρα, στην μεσαία σχάρα. Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.