Τρικαλινή Παράδοση
 

Hot Spots

ΜETEORISIMO……. Φεστιβάλ Τρικαλινής Γεύσης

Συντάκτης  | 

MeteorisimoΤο Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου ο Μύλος του Ματσόπουλου σε μια προσπάθεια προσέλκυσης γαστρονομικού τουρισμού υποδέχεται για πρώτη φορά στον χώρο του το φεστιβάλ γαστρονομικής γεύσης Μeteorisimo. Το πρόγραμμα των… εκδηλώσεων είναι διήμερο και περιλαμβάνει επίδειξη χρήσης των αγνών υλικών της περιοχής  στη μαγειρική αλλά και πολύ-πολύ  μαγείρεμα την Κυριακή το πρωί, μετά τις 11 π.μ. Η μεγάλη ποικιλία των πρώτων υλών που διαθέτει η περιοχή  αλλά και οι διάφορες πολιτιστικές επιρροές που δέχθηκε ο τόπος  λόγω της γεωγραφικής του θέσης αλλά και της ποικιλομορφίας του εδάφους έδωσαν στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων μια ιδιαίτερη  γαστρονομική ταυτότητα. Μια ταυτότητα που πρέπει κυρίως να αναδειχθεί  αλλά και να εμπλουτιστεί εντάσσοντάς την δυναμικά στο συνολικό τουριστικό προϊόν.

Το 2005 ήμασταν οι πρώτοι στην Ελλάδα που ιδρύσαμε την ΤΡΙΚΑΛΙΝΗ ΓΕΥΣΗ Α.Ε. γιατί πιστεύουμε ότι ο γαστρονομικός τουρισμός, είναι εκείνη η μορφή τουρισμού, η οποία μπορεί να συμβάλλει αφενός στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος, αφετέρου στην αναζωογόνηση του αγροτικού  κλάδου και φυσικά στην μεγέθυνση της εξαγωγικής δραστηριότητας της χώρας.

 

Τρικαλινή Γεύση Α.Ε.
Το METEORISIMO θα συνεχιστεί με δράσεις στο Νομό για την καλλιέργεια γαστρονομικής συνείδησης και στη συνέχεια με δράσεις στην Αθήνα αλλά και σε εκθέσεις του εξωτερικού για την προβολή του».

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, ποικιλία απόψεων, αγάπη για το καλό design, λάτρεις του lifestyle και πολύ όρεξη για δουλειά. Discover our world. Live every moment. Design your life.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.