Shopping

Έπιπλα κήπου, βεράντας και μπαλκονιού: Φυσικές πρώτες ύλες έναντι των πλαστικών

Συντάκτης  | 

Ο κλάδος της επιπλοποιίας αποτελεί έναν ιδιαιτέρως ανεπτυγμένο βιομηχανικό τομέα. Οι προσφορές γνωστών κατασκευαστών επίπλων περιλαμβάνουν πολλές φανταστικές προτάσεις – ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για προϊόντα που προορίζονται για σαλόνια, υπνοδωμάτια, γραφεία ή κήπους και βεράντες. Σήμερα λοιπόν, θα στραφούμε σε αυτή την τελευταία κατηγορία – δηλαδή φυσικά στα έπιπλα κήπου.

Οι σχεδιαστές πειραματίζονται με ποικίλα στυλ, μη-συμβατικές ιδέες και, πάνω απ’ όλα, με τα υλικά. Χάρη στην πρωτοποριακή τεχνολογία παραγωγής, έχουν σχεδόν απεριόριστες εφαρμογές και τεράστιες δυνατότητες. Είστε περίεργοι τι σημαίνει αυτό στην πράξη για τους καταναλωτές; Σε αυτό το υλικό θα βρείτε απαντήσεις σε πολλές ερωτήσεις.

Ινδοκάλαμος, λυγαριά και ξύλο, δηλαδή έπιπλα κήπου από φυσικές πρώτες ύλες

Τα έπιπλα βεράντας από φυσικό υλικό είναι αναμφίβολα ένα υψηλό δείγμα επιπέδου κομψότητας – ειδικά αν πρόκειται για έπιπλα από ινδοκάλαμο ή λυγαριά, τα οποία χαρακτηρίζονται από παραδοσιακό ντηζάιν και αφορούν σε πολυτελείς ρυθμίσεις εγκαταστάσεων αναψυχής. Τα πιο «τυπικά» έπιπλα κήπου μπορούν να κατασκευαστούν από ξύλο. Πρόκειται για αξιόπιστες και, πάνω απ’ όλα, φθηνές προτάσεις, ιδανικές για ακίνητα στα οποία σκοπεύουμε να οργανώσουμε τόσο συναντήσεις με κοντινά μας πρόσωπα όσο και γεύματα σε εξωτερικό χώρο.

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι εκτός από την αντιπροσωπευτική εμφάνιση, τα έπιπλα βεράντας που κατασκευάζονται από ινδοκάλαμο ή λυγαριά είναι πολύ ευαίσθητα. Δυστυχώς, δεν είμαστε σε θέση να τα προστατεύσουμε από τις βροχοπτώσεις, τα υψηλά επίπεδα υγρασίας, τις δυναμικές αλλαγές στην θερμοκρασία και την υπεριώδη ακτινοβολία. Επομένως, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στον τόπο αποθήκευσης και στο επίπεδο καθαριότητάς τους.

Η κατάσταση είναι ελαφρώς διαφορετική όταν έχουμε να κάνουμε με κατασκευές ξύλινες ή με βάση το ξύλο και τον χάλυβα. Αυτά μπορούν να προστατευτούν επιτυχώς χρησιμοποιώντας υψηλής ποιότητας παρασκευάσματα, τα οποία περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων βερνίκια ή ειδικές βαφές. Φυσικά, απαιτούν περισσότερη προσοχή από τα πλαστικά έπιπλα, αλλά τα καλοδιατηρημένα ξύλινα έπιπλα κήπου μπορούν να αντέξουν πολλές σεζόν σε άριστη κατάσταση.

Τεχνορατάν και πλαστικό

Είναι δύσκολο όμως να αγνοήσουμε τις εφαρμογές των συνθετικών υλικών, τις οποίες έχουμε ήδη αναφέρει σε προηγούμενο τμήμα του κειμένου. Οι κατασκευές που βασίζονται στο τεχνορατάν (ένα συνθετικό ισοδύναμο του ινδοκάλαμου) και το πλαστικό είναι μια τέλεια εναλλακτική λύση για τα προαναφερθέντα φυσικά υλικά.

Τα έπιπλα μπαλκονιού από πολυουρεθάνη αποτελούν μια εξαιρετική απομίμηση ξύλου, λυγαριάς ή ινδοκάλαμου. Ως αποτέλεσμα, οι καταναλωτές λαμβάνουν πραγματικά αντιπροσωπευτικά σύνολα αυξημένης ανθεκτικότητας. Όλα αυτά χάρη στην πρωτοποριακή τεχνολογία παραγωγής, η οποία αναμφίβολα βρίσκεται επί του παρόντος σε εντυπωσιακό επίπεδο – ειδικά όταν τη συγκρίνουμε με λύσεις που μέχρι και πριν από 10-15 χρόνια θεωρούνταν σύγχρονες και υψηλής ποιότητας.

Θέλετε να συγκρίνετε τις διαθέσιμες προσφορές; Είναι διαθέσιμες στο VidaXL. Αξίζει να γνωρίσετε τις λύσεις που έχουν ετοιμάσει για εσάς οι διάσημοι σχεδιαστές. Χάρη σε αυτό, θα λάβετε μια εικόνα των διαθέσιμων δυνατοτήτων και θα ολοκληρώσετε ένα σετ που θα ικανοποιεί όλες τις ανάγκες και τις προσδοκίες σας.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!