Gossip

Ελένη Μενεγάκη: Το παρασκήνιο αποχώρησης από τον Alpha

Συντάκτης  | 

Η Ελένη Μενεγάκη είναι ένα από τα πρόσωπα που μονοπωλούν τις τελευταίες μέρες τα media. Ποιο είναι το παρασκήνιο της αποχώρησής της;  

Αφορμή η αιφνίδια ανακοίνωση της Ελένης Μενεγάκη για την εξέλιξη της τηλεοπτικής της πορείας  στον Alpha.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που η παρουσιάστρια μονοπωλεί τα μέσα. Το ίδιο είχε γίνει και όταν χώρισε με τον Γιάννη Λάτσιο. Όταν αποκαλύφθηκε η σχέση της με τον Μάκη Παντζόπουλο. Καθώς   και όταν αποκαλύφθηκε η τελευταία της εγκυμοσύνη. Η μετάβασή της από την πρωινή στην  μεσημεριανή ζώνη είχε πολυσυζητηθεί και η «χρυσή ανανέωση» του συμβολαίου της το 2016 από τον Alpha άφησε εποχή. Είναι σίγουρα ένα από τα πιο πολυσυζητημένα, πετυχημένα και ακριβοπληρωμένα πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης!

Πάνω από 15 χρόνια είναι η «σημαία» του Alpha και η εμπορικότητά της ήταν σταθερή ακόμη και  όταν τα νούμερα έπεφταν. Τι μεσολάβησε όμως και η Ελένη αυτή τη χρονιά έλαβε σημαντικές αποφάσεις για την συνεργασία της με τον Alpha;

Οι περισσότεροι θα αναρωτηθούν, γιατί  το κανάλι δεν την διεκδίκησε έπειτα από τόσα χρόνια;

Μετά το ξεκίνημα της φετινής σεζόν, το κλίμα στο κανάλι άρχιζε να αλλάζει και ξεκίνησε να είναι κάπως… συννεφιασμένο. Μέχρι πρότινος, η Ελένη Μενεγάκη κανόνιζε όλες τις συμφωνίες της απευθείας με τον ιδιοκτήτη του καναλιού Δημήτρη Κοντομηνά. Μαζί ήταν σαν οικογένεια, ακόμη και διακοπές έκαναν μαζί στη  πολυτελή θαλαμηγό του.

Από τις 29 Νοεμβρίου του 2019 όμως, η Motor Oil της οικογένειας Βαρδινογιάννη απέκτησε εξ ολοκλήρου τον ραδιοτηλεοπτικό Alpha. Μόλις ανέλαβε η νέα Διεύθυνση,  άρχισε όμως να λειτουργεί διαφορετικά και η Ελένη δυσανασχετούσε. Έγκυρες πηγές αποκάλυψαν πως η Διεύθυνση του καναλιού της ζήτησε ραντεβού, μεταξύ άλλων και για την ανανέωση συμβολαίου. Όμως εκείνη απάντησε ότι την οικονομική συμφωνία την διαπραγματεύεται μόνο με τους ιδιοκτήτες. Αυτό το αίτημά της όμως δεν έγινε δεκτό. Η νέα Διεύθυνση έπειτα ανέφερε πως το χρηματικό ποσό που λάμβανε ήταν πάρα πολύ μεγάλο και η εκπομπή δεν αντιστοιχούσε στα έσοδα. Έτσι είναι ασύμφορη για τον σταθμό.

Έκτοτε οι σχέση Ελένης – καναλιού διατηρήθηκαν σε απόλυτα τυπικό επίπεδο και η παρουσιάστρια  άφηνε συχνά αιχμές μέσα από την εκπομπή. Λέγοντας με πλάγιο τρόπο πως ίσος δεν την δούμε στην ίδια θέση την επόμενη σεζόν.

Παρόλα αυτά, στις 4 Δεκεμβρίου 2019 η παρουσιάστρια ήταν παρών σε φιλανθρωπικό μπαζάρ του συλλόγου «Ελπίδα» (με πρόεδρο την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη). Αυτή η κίνηση, ερμηνεύτηκε  τότε ως αναθέρμανση των σχέσεων των δυο πλευρών.

Όμως, τις περασμένες εβδομάδες επιβεβαιώθηκε η αποχώρηση της -ανεπίσημα- από το γραφείο Τύπου. Οι συνεργάτες της πάντως έχουν αρχίσει ήδη να δέχονται προσέγγιση από άλλους σταθμούς!

Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα επίσημα, όμως η τελευταία εκπομπή της Ελένης θα μεταδοθεί την Τετάρτη 1η Ιουλίου. Ενώ αρχικά ήταν προγραμματισμένη για τις 26 Ιουνίου.

Αυτό θα γίνει γιατί η παρουσιάστρια είχε αρνηθεί να κάνει εκπομπές τις τρις πρώτες μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας. Το κανάλι όμως απαίτησε αυτές τις τρεις εκπομπές.

Η Ελένη από την άλλη δεν ήθελε να του «χαρίσει» επιπλέον δύο μέρες, με σκοπό να αποχαιρετίσει το κοινό της Παρασκευή, 3 Ιουλίου.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!