Ομορφιά - Περιποίηση

Έλαιο Jojoba: Το θαυματουργό έλαιο για ξηρά μαλλιά και δέρμα

Συντάκτης  | 

Το έλαιο Jojoba είναι από τα πιο ενυδατικά έλαια που μας χαρίζει η φύση και κατάλληλο τόσο για τα μαλλιά όσο και το δέρμα. Ποια είναι τα θρεπτικά συστατικά του και οι ιδιότητές του;

Οι ενυδατική ιδιότητα που έχει το έλαιο Jojoba δεν είναι νέα ανακάλυψη. Το έλαιο Jojoba χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα. Ξεκινώντας από τους Ινδούς και φτάνοντας στη λεκάνη της Μεσογείου έως την Άπω Ανατολή!

Στην Ελλάδα, χρησιμοποιείται πάλι εντατικά από πολλές γυναίκες μετά το 2000 και την εξάπλωση του διαδικτύου. Όταν οι αναλυτικότερες πληροφορίες για τις ιδιότητες του θαυματουργού ελαίου Jojoba -και άλλων- έγιναν πιο γνωστές. Σήμερα πλέον, το έλαιο Jojoba  είναι ένα από τα σημαντικότερα συστατικά σε συνταγές περιποίησης και ομορφιάς!

Τι να γνωρίζετε

Το έλαιο jojoba βοηθά στην βελτίωση της υγείας των μαλλιών και του δέρματος. Ειδικά στα μαλλιά, οι χρήση  συσκευών όπως το πιστολάκι και η ισιωτική μαλλιών καταστρέφουν την τρίχα. Εξ αιτίας της πολύ υψηλής θερμότητας που παράγουν αλλοιώνουν σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα της τρίχας.

Όμως, οι υπεριώδης ακτίνες του ηλίου και οι βλαβερές ουσίες που βρίσκονται στην ατμόσφαιρα, κυρίως στις μεγάλες πόλεις κάνουν ακριβός το ίδιο και στο δέρμα.

Το έλαιο Jojoba είναι ένα από τα έλαια που βελτιώνει τα ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά και το πολύ ξηρό δέρμα.

Οι ιδιότητες του 

Τα έλαια από πάρα πολλά φυτά και θεραπευτικά βότανα είναι ευεργετικά και βοηθούν τόσο στην υγεία του οργανισμού όσο και στην ομορφιά. Για τα μαλλιά και το δέρμα, το καθένα από αυτά έχει τη δική του χρήση και το δικό του στόχο.

Το έλαιο jojoba υπερτερεί από άλλα έλαια στην φροντίδα και την ομορφιά.

Τα συστατικά του περιέχουν σμήγμα (μείγμα λιπιδίων που αντιπροσωπεύει το 95% όλων των λιπιδίων του δέρματος μας), σαν αυτό που παράγει η επιδερμίδα μας. Γι’ αυτό, θρέφει σε βάθος το πολύ στεγνό και ξηρό δέρμα και το τριχωτό της κεφαλής. Διατηρεί έτσι τα μαλλιά και το δέρμα ενυδατωμένα και υγειή.

Το έλαιο jojoba είναι απαγορευτικό για όσους έχουν υπερβολική έκκριση σμήγματος, δηλαδή πολύ λιπαρότητα ή ακμή.

Πολλά από τα υπόλοιπα έλαια ομορφιάς μένουν στην επιφάνεια της τρίχας και του δέρματος και δεν βοηθούν την βαθιά θρέψη και ενδυνάμωση τους. Το έλαιο Jojoba όμως περιέχει 98% λιπαρά οξέα, τα οποία μεταφέρονται στο εσωτερικό της τρίχας και του δέρματος.

Με αυτό τον τρόπο πετυχαίνει βαθιά θρέψη με συστατικά όπως Ω9 λιπαρά, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες Α, D και Ε που περιέχει!

Το έλαιο jojoba το βρίσκουμε σε πολλές μορφές και μέσα σε πολλά προϊόντα περιποίησης για ξηρή επιδερμίδα.

Ξεκινήστε λοιπόν να αποφεύγετε τις «βλαβερές» συσκευές για τα μαλλιά και το δέρμα και αρχίστε να τα περιποιείστε σωστά.

Εφαρμόστε τακτικά προϊόντα υψηλής περιεκτικότητας σε έλαιο jojoba, αλλά και νεότερα προϊόντα περιποίησης για υγιή και μεταξένια μαλλιά.

Στην ομορφιά η επιστήμη πάντα εξελίσσεται και περιέχονται όλο και περισσότερα νέα και πιο αγνά συστατικά. Έτσι πολλά νεότερα προϊόντα περιέχουν μεγαλύτερη ποσότητα θρεπτικών ελαίων.

Δοκιμάζοντας, βρείτε το κατάλληλο για το δικό σας δέρμα και τα δικά σας μαλλιά και σίγουρα θα έχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε!

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!