Τρικαλινή Παράδοση
 

Σπίτι

Εξοικονομήστε χώρο στην κουζίνα σας

Συντάκτης  | 

Ο χώρος της κουζίνας, είναι το δωμάτιο, το οποίο χρησιμοποιείται στην πλειοψηφία από τις γυναίκες  παρά από τους άντρες. Στο άρθρο αυτό θα ασχοληθούμε με εκείνα τα σπίτια, που η κουζίνα τους δεν είναι και πολύ μεγάλη. Οι μικρές κουζίνες κάνουν λιγάκι δύσκολη τη ζωή μας. Και αυτό επειδή δεν υπάρχει αρκετός χώρος για να μπορέσει ο καθένας μας να κινηθεί άνετα στο χώρο. Όσο μικρή και αν είναι η κουζίνα υπάρχουν τρόποι για να εξοικονομήσουμε τον κατάλληλο χώρο για να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη.  

Άλλοι έχουν την δυνατότητα να έχουν μεγάλα σπίτια, άρα και μεγάλοι χώροι και άλλοι μικρότερα με συνάμα μικρότερους χώρους. Θα λέγαμε ότι οι μικρότεροι χώροι είναι κ οι πιο λειτουργικοί.

Ένας σωστά οργανωμένος χώρος σίγουρα θα μας λύσει τα χέρια!

1. Βάλτε ράφια μέσα στα ντουλάπια

Η τακτική αυτή μόνο χώρο και οργάνωση μπορεί να σας προσφέρει. Επιλέξτε μια ραφιέρα όσο είναι το άνοιγμα του ντουλαπιού σας και τοποθετήστε πάνω σε αυτή διάφορα σκεύη που δε χρειάζεται να είναι απλωμένα στον πάγκο της κουζίνας. Η επιλογή αυτή θα σας βοηθήσει να οργανώσετε τα σκεύη σας, κατά προτίμηση από το μικρότερο στο μεγαλύτερο, και δε θα ψάχνετε όχι που να τα βάλετε αλλά και που να τα βρείτε!

2. Τοποθετήστε κουρτινόξυλα

Βάζοντας κουρτινόξυλα κάτω από τα ντουλάπια σας θα μπορέστε να κρεμάσετε εκεί διάφορα μαγειρικά εργαλεία όπως είναι οι κουτάλες, οι πιρούνες, μαγειρικά δηλαδή εργαλεία που χρησιμοποιείτε καθημερινά. Ο τρόπος αυτό θα σας βοηθήσει να «γλυτώσετε» χώρο από τα συρτάρια της κουζίνας και γιατί όχι, θα είναι και πιο οργανωμένα σε περίπτωση που τα είχατε απλά πεταμένα μέσα σε κάποιο συρτάρι.

3. Χρησιμοποιήστε τρόλεϊ

 

Τα τρόλεϊ είναι ιδιαίτερα εξυπηρετικά και ιδανικά για τη μικρή κουζίνα σας. Μπορείτε να τοποθετήσετε πάνω σε αυτά από μπαχαρικά, φρούτα μέχρι και καθαριστικά. Είναι μια οικονομική λύση, θα δώσει στυλ στην κουζίνα σας και φυσικά θα εξοικονομήσετε χώρο.

4. Επιλέξτε ένα επιτοίχιο ράφι

Μια ακόμη οικονομική λύση για να «μεγαλώσετε» τους αποθηκευτικούς χώρους στην κουζίνα σας είναι να τοποθετήσετε επιτοίχια ράφια. Τα επιτοίχια ράφια μπορούν να αποτελέσουν και διακοσμητικά στοιχεία για την κουζίνα σας. Το σίγουρο είναι ότι θα δώσουν μια vintage διάθεση. Δεν έχετε τίποτα να χάσετε από το να το δοκιμάσετε.