Street Style & Tips

Εκπτώσεις: Κανόνες επιβίωσης εν μέσω Εκπτωτικού lockdown

Συντάκτης  | 

Υπάρχουν κάποιοι κανόνες επιβίωσης για τις εκπτώσεις, εν μέσω του Εκπτωτικού lockdown. Tips για ένα σωστό Online shopping.

Από τη Νάντια Γρινιεζάκη.

Πρώτη φορά στα χρονικά ζούμε εκπτώσεις με κλειστά τα μαγαζιά! Δεν είναι ούτε εύκολο, ούτε και ευχάριστο τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τους επιχειρηματίες του κλάδου αυτό που συμβαίνει. Έχουμε όμως υποσχεθεί στον εαυτό μας και συμβουλεύουμε και εσάς  να κάνετε το ίδιο, να σκέφτεστε αισιόδοξα. Αν μπορούμε, μία ανάγκη πολλών χρόνων, όπως είναι η ανανέωση της εμφάνισής μας, να μη σταματήσει αυτές στις κρίσιμες στιγμές που περνά ο πλανήτης.

Οι εκπτώσεις έρχονται για να τονώσουν  και το ηθικό μας! Μη το ξεχνάτε αυτό! Φέτος λοιπόν, θα βιώσουμε κάτι εντελώς διαφορετικό για την πιο αγαπημένη περίοδο των καταναλωτών. Αυτή, δεν είναι άλλη από την περίοδο των εκπτώσεων. Για να μη παρασυρθούμε όμως από τον εγκλεισμό και βρεθούμε τελικά με άσκοπες αγορές και άδεια πορτοφόλια, καλό θα είναι να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές!

Το πιο βασικό Tip είναι η δημιουργία λίστας!

Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό το προνόμιο να υπάρχει μόνο για αγορές στο supermarket! Θέλει και το Online shopping την λίστα του. Ειδικά τώρα, σίγουρα υπάρχει χρόνος για να σκεφτούμε τι πραγματικά μας λείπει είτε είναι ρουχισμός είτε είναι καλλυντικά και κρέμες που μπορεί να χρησιμοποιούμε περισσότερο αφού παραμένουμε σπίτι. Συνεπώς δίπλα στο μαγνητάκι με το Post it  για το supermarket, ας προσθέσουμε και ένα ακόμη.

Εκμεταλλεύσου τα live chats.

Τα ηλεκτρονικά καταστήματα, κυρίως σε αυτή την εποχή, προσπαθούν να είναι όσο πιο κοντά σου γίνεται. Και παρότι οι περισσότεροι απορρίπτουμε τις ζωντανές συνδέσεις δηλαδή τα ”live chats”, εκείνες για να σου λύσουν τυχόν απορίες, είτε πρόκειται για το μέγεθος, να σε κατατοπίσουν, να σου βρουν κομμάτια που ενδεχομένως πίστευες πως έχουν εξαντληθεί και πολλά ακόμη που μπορεί να προκύψουν. Επίσης είναι ένας πιο άμεσος τρόπος για να ενημερωθείς για κάτι που αναζητάς από το να καλείς και να περιμένεις με τις ώρες στην αναμονή τους!

Εγγραφή στο newsletter.

Μπορείς να δημιουργήσεις ένα λογαριασμό που θα έχεις αποκλειστικά για αυτό το σκοπό χωρίς να ανησυχείς πως θα σε βομβαρδίζουν με άσκοπα και άπειρα μηνύματα . Τα καταστήματα που διαθέτουν newsletter μπορεί να προσφέρουν μεγαλύτερες εκπτώσεις σε συνδρομητές, συλλογή πόντων και διάφορα άλλα benefits που δεν θα ήθελες να χάσεις.

Οδηγός μεγεθών/ Κάθε κατάστημα έχει τον δικό του!

Ένα από τα κύρια προβλήματα των ηλεκτρονικών αγορών, ειδικά στα ρούχα, είναι η επιλογή μεγέθους. Και δυστυχώς συμβαίνει συχνά, καθώς κάθε κομμάτι είναι διαφορετικό και μόνο με την δοκιμή του, βλέπεις ακριβώς πως στέκεται επάνω σου. Ωστόσο κάθε ηλεκτρονικό κατάστημα, έχει τον δικό του οδηγό μεγεθών με σημειώσεις που πρέπει να ρίξεις μια ματιά για να κάνεις όσο το δυνατόν καλύτερη επιλογή.  Συνήθως αυτό το widget είναι εξαιρετικά ακριβές, οπότε αν το εμπιστευτείς, δύσκολα θα σου έρθει στο σπίτι κάτι που δεν είναι κατάλληλο για σένα.

Είναι μαθηματικά σίγουρο πως καμία μας δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα μπλουζάκι, φορεματάκι, πουκαμισάκι, παντελονάκι, παπουτσάκι ακόμη, καλό θα ήταν όμως αυτή τη χρονική στιγμή να επιλέξουμε προσεκτικά τις εκπτωτικές αγορές μας έτσι ώστε να μπορέσουμε εμπράκτως να στηρίξουμε τις μικρές ελληνικές επιχειρήσεις αλλά και να μπορούμε να το ξανακάνουμε αν χρειαστεί!

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!