Αρχιτεκτονική & Design

5 εκπληκτικά κτίρια πραγματικά αρχιτεκτονικά αριστουργήματα

Συντάκτης  | 

Υπάρχουν 5 εκπληκτικά κτίρια που μας μεταφέρουν σε ένα παράλληλο σύμπαν. Μεταξύ πολλών άλλων ανά τον κόσμο, αυτά τα κτίσματα πραγματικά είναι μοναδικά.

Η αρχιτεκτονική είναι μια ιδιαίτερη επιστήμη και τα κτίρια ενός αρχιτέκτονα μπορεί να κρύβουν ολόκληρη την φιλοσοφία του.  Η αρχιτεκτονική είναι τέχνη, είναι αυτό το κάτι παραπάνω που μπορεί να κάνει μια κατασκευή μοναδική!

Όλοι έχουν ακούσει για τα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου. Όμως πιστέψτε μας, σήμερα πλέον υπάρχουν πολλές εκπληκτικές κατασκευές που αξίζουν την προσοχή μας.

Σκεφτήκαμε λοιπόν να προσθέσουμε σε αυτή την λίστα μερικά ακόμη από τα μοντέρνα κτίσματα που θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν στα «θαύματα» του κόσμου μας.

Υπάρχουν πάρα πολλά, αλλά τα πέντε παρακάτω μας κέντρισαν την φαντασία με τις απίστευτα ιδιαίτερες γραμμές τους. Ο κόσμος της τέχνης πρέπει πραγματικά να είναι υπερήφανος με αυτά τα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα!

Το Markthal στο Ρότερνταμ, Ολανδία

Αυτή η εκπληκτική αγορά είναι η πιο όμορφη στον κόσμο! Ακόμη και η βασίλισσα της Ολλανδίας πήγε στα εγκαίνιά της. Η αγορά βρίσκεται μέσα σε ένα κτίριο με κατοικίες σε σχήμα καμάρας. Το εσωτερικό του κτηρίου είναι διακοσμημένο με έργα τέχνης του Arno Coenen. Με  φρούτα, λαχανικά, ψάρια και λουλούδια. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί αποκαλούν την αγορά «Καπέλα Σιξτίνα του Ρότερνταμ».

Η πόλη της Τέχνης και των Επιστημών στην Βαλένθια, Ισπανία

Αυτό είναι άλλο ένα εξαιρετικό παράδειγμα της σύγχρονης αρχιτεκτονικής. Βρίσκεται κυριολεκτικά επάνω στο νερό, στο κέντρο του πάρκου της Βαλένθια. Αυτό το φουτουριστικό κτίριο θυμίζει πολύ τον σκελετό ενός φανταστικού, τεράστιου τέρατος. Το συγκρότημα αποτελείται από 5 μέρη. Μια στεγασμένη πλατεία, έναν κινηματογράφο, ένα πάρκο, ένα μουσείο επιστήμης και ένα ωκεανογραφικό πάρκο.

Το Μουσείο Guggenheim στο Μπιλμπάο, Ισπανία

Αυτό το κτίριο είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά του κόσμου σε στιλ «Deconstructivism» (Αποδομισμού). Ο αρχιτέκτονας Philip Johnson το περιέγραψε ως «το μεγαλύτερο κτίριο της εποχής μας». Το μουσείο φιλοξενεί μόνιμες και προσωρινές εκθέσεις, ενώ η μόνιμη έκθεση του είναι αφιερωμένη στην τέχνη του 20ού αιώνα. Μην το μπερδεύετε με το Μουσείο Guggenheim της Νέας Υόρκης. Αυτό το αρχιτεκτονικό θαύμα, είναι από αμμόλιθο, γυαλί και τιτάνιο και βρίσκετε στις όχθες του ποταμού Νερβιόν. Η κατασκευή του διήρκεσε τέσσερα χρόνια. Ο αρχιτέκτονας του, ο Καναδός Φρανκ Γκέρι, έβαλε σε αυτό όλο του τον δημιουργικό οίστρο και το κτίριο δίνει συχνά την αίσθηση πως  καταργεί την βαρύτητα.

Το Kunsthaus Graz στο Γκράτζ, Αυστρία

Αυτή η γκαλερί σύγχρονης τέχνης ονομάζεται “Friendly Alien”. Κάποιοι άνθρωποι βλέπουν στο σχήμα του κτηρίου την καρδιά μιας φάλαινας ή ένα Ζέππελιν. Το Kunsthaus Graz είναι φτιαγμένο με το  πρωτοποριακό στιλ αρχιτεκτονικής “blob”. Ένα κίνημα της αρχιτεκτονικής όπου τα κτίρια έχουν ένα οργανικό σχήμα σε μορφή  αμοιβάδας. Επιπλέον, αυτό το ” εξωγήινο ον” λάμπει τη νύχτα.

Το κτίριο του Λωτού στην Wujin, Κίνα

Τέλος, το μοναδικό “Lotus Building”. Αυτή η μοναδική κατασκευή μοιάζει σαν να «ανθίζει» μέσα σε μια τεχνητή λίμνη, στο κέντρο της Wujin στην Κίνα. Αυτό το πανέμορφο κτίριο πήρε το όνομα και τη μορφή του από τον ανθισμένο ανθό του λωτού. Η ιδέα του αρχιτέκτονα ήταν να δημιουργήσει μια καταπληκτική ατμόσφαιρα, άσχετα από τον καιρό ή την εποχή. Το κτήριο φιλοξενεί μέρος των γραφείων πολεοδομίας της πόλης.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!