Εφηβεία

Ένα καλύτερο μέλλον για παιδιά μέσω της εκπαιδευτικής ρομποτικής

Συντάκτης  | 

citykidsguide.com

Αν έχει παρατηρήσει κανείς, όλο και περισσότερα παιδιά θέλουν να ασχοληθούν με την εκπαιδευτική ρομποτική. Τι είναι όμως η εκπαιδευτική ρομποτική; Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται; Τι μπορεί να αποκομίσει ένα παιδί μέσω της εκπαιδευτικής ρομποτικής;

Η εκπαιδευτική ρομποτική έχει μπει για τα καλά στις ζωές των παιδιών. Όλο και περισσότεροι νέοι στη χώρα μας θέλουν να ασχοληθούν με τον τομέα αυτό. Πώς όμως η εκπαιδευτική ρομποτική, μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά με τέτοιο τρόπο ώστε να έχουν σημαντικά εφόδια και να τους εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον;

ΜέΡΑ25

Από ποια ηλικία μπορεί ένα παιδί να ασχοληθεί με την ρομποτική;

Προσχολική ηλικία

Ένα παιδί μπορεί να ασχοληθεί με την εκπαιδευτική ρομποτική από την προσχολική κιόλας ηλικία. Ο κλάδος της εκπαιδευτικής ρομποτικής μπορεί να απασχολήσει παιδιά από 4 ετών εώς και 17. Σε κάθε ηλικία βέβαια υπάρχουν διαφορετικοί στόχοι και δραστηριότητες. Πολλοί θα ασχοληθούν πως ένα παιδί 4 ετών μπορεί να ασχοληθεί με την εκπαιδευτική ρομποτική ενώ καλά καλά δεν έχει αναπτύξει το λεξιλόγιο του. Από μικρή κιόλας ηλικία, τα παιδιά μπορούν να ασχοληθούν με την ρομποτική καθώς μπορούν να μάθουν με απλά λόγια τις βασικές έννοιες. Ήδη από αυτήν την ηλικία τα παιδιά γεμίζουν με απορίες το μυαλό τους και θέτουν τους προβληματισμούς τους. Γιατί τα αντικείμενα πέφτουν προς τα κάτω; Πώς δουλεύει η μηχανή; Πώς γυρίζει ο ανεμόμυλος; Όλα αυτά τα εξηγεί ο κλάδος της ρομποτικής.

Δημοτική εκπαίδευση- Γυμνάσιο-Λύκειο

Καθώς περνούν τα χρόνια, ανεβαίνει και το επίπεδο δυσκολίας. Το αμέσως επόμενο στάδιο της εκπαιδευτικής ρομποτικής είναι το STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics). Με την μέθοδο αυτή, τα παιδιά, προσεγγίζουν την έννοια του προγραμματισμού και του αυτοματισμού. Μαθαίνουν δηλαδή με απλούς τρόπους και όρους, την έννοια της δύναμης, της μηχανικής και της τεχνολογίας. Στην ηλικία των 10 ετών γίνεται η επίσημη θα λέγαμε εισαγωγή των παιδιών στη ρομποτική.

Mama365.gr

Ποιά τα οφέλη της εκπαιδευτικής ρομποτικής;

Τα οφέλη της εκπαιδευτικής ρομποτικής είναι πολλά. Αρχικά, από νηπιακή ηλικία το παιδί μπορεί να “χτίσει” κάποιες βασικές αρχές. Πέραν τη γνώση, αυτή είναι η δημιουργικότητα και η επίλυση προβλημάτων. Μην ξεχνάτε άλλωστε πως η ρομποτική υπάρχει ήδη στη ζωή μας καθώς πολλά επαγγέλματα όπως η Ιατρική, έχει εισάγει και “εκπαιδεύσει” ρομπότ για μια λεπτή και άκρως επικίνδυνη χειρουργική επέμβαση. Στο μέλλον, ίσως τα ρομπότ αναλάβουν κάποιες δουλείες έτσι ώστε να αφήσουν ελεύθερο χρόνο στον άνθρωπο να ασχοληθεί με άλλα επαγγέλματα.

Η γνώση των παιδιών για την εκπαιδευτική ρομποτική μπορεί να προχωρήσει και σε άλλα στάδια, καθώς θα του κεντρίσει το ενδιαφέρον να μάθει ακόμη πιο πολλά, και θα ανοίξει τους ορίζοντες τους μέσω της δημιουργίας, της εφευριτικότητας, της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας. Μέσω αυτής θα μάθει να συνεργάζεται, να παίρνει πρωτοβουλίες, και να αναπτύσσει την κριτική σκέψη. Μέσω της εκπαιδευτικής ρομποτικής το παιδί θα κατανοήσει καλύτερα τα Μαθηματικά, τη Φυσική, τον Προγραμματισμό και την Τεχνολογία. Οπότε καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η εκμάθηση της εκπαιδευτικής ρομποτικής μπορεί να γεμίσει τα παιδιά με σημαντικά οφέλη για το μέλλον.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!