Fashion Νews

Dior Cruise 2022: Στις 17 Ιουνίου το μεγάλο show στο Καλλιμάρμαρο! Πως επιλέχθηκε η Ελλάδα;

Συντάκτης  | 

Στις 17 Ιουνίου 2021 το βράδυ θα γίνει στο Καλλιμάρμαρο το μεγάλο fashion show του οίκου Dior, για την συλλογή “Cruise 2022”. Τι ενέπνευσε τη Maria Grazia Chiuri να επιλέξει την Ελλάδα για το show.

Η creative director του οίκου Dior αποκαλύπτει την πηγή έμπνευσής της για όλα αυτά που θα δούμε σήμερα στη συλλογή Cruise 2022 στο Καλλιμάρμαρο!

Από τη Νάντια Γρινιεζάκη

Στραμμένα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα θα είναι σήμερα τα φώτα της παγκόσμιας βιομηχανίας της μόδας. Καθώς το πολυπόθητο καλοκαιρινό show του οίκου Dior για τη συλλογή Cruise 2022 έφτασε.

Πώς όμως επιλέχτηκε η χώρα μας και η Αθήνα για αυτή τη σημαντική παρουσίαση και ειδικά κατά την διάρκεια της covid εποχής;

H Maria Grazia Chiuri, μέσα από την επίσημη σελίδα του οίκου Dior στο Instagram και μετά από ένα υπέροχο βίντεο μας τα αποκάλυψε όλα.

Η ίδια μαζί με τους συνεργάτες της μετά από την ιστορική φωτογραφία που είχε στα χέρια της από την φωτογράφηση του οίκου πριν από 70 περίπου χρόνια στην Ακρόπολη, ταξίδεψε σε συγκεκριμένα μέρη της χώρας μας συλλέγοντας πληροφορίες για τη γυναίκα και το ρόλο της στην αρχαιότητα.

Πρώτος της σταθμός ήταν το Ηράκλειο Κρήτης.

Στο αρχαιολογικό μουσείο του νησιού, φυλάσσονται ευρήματα από το ανάκτορο της Κνωσού που αντιπροσωπεύουν τη φύση σε γυναικεία μορφή στον Μινωικό πολιτισμό. Ένας άξιος πολιτισμός που είναι γνωστός από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. Που σαγηνεύει τόσο με την ύπαρξή του αλλά και με το μυστήριο του αφανισμού του.

Στη συνέχεια επισκέφτηκε το Ακρωτήρι στο ηφαιστειογενές νησί  της Σαντορίνης, την ελληνική Πομπηία. Όπου υπάρχουν ακόμη πολύ καλά διατηρημένα αγγεία, που χρησιμοποιούσαν στην καθημερινότητά τους και απεικονίζουν πάνω τους έγκυες γυναίκες, δηλαδή την ίδια τη ζωή.

Το ταξίδι της ολοκληρώθηκε στον ομφαλό της γης που είναι πασίγνωστος σε όλο το κόσμο. Τους Δελφούς. Εκεί είχε την ευκαιρία να εξερευνήσει και να πληροφορηθεί για μυστηριώδεις ιέρειες με τις μαγικές ικανότητες, που μπορούσαν να ασκήσουν σημαντική κοινωνική και πολιτική επιρροή στους πιο ισχυρούς βασιλείς, που κατέφθαναν εκεί για  να ζητήσουν τις συμβουλές τους.

Όλα αυτά ήταν αρκετά για να πείσουν την creative director να ξεκινήσει την μετά covid εποχή του οίκου από τη μήτρα του πολιτισμού. Άλλωστε όπως η ίδια έχει αναφέρει η Cruise 2022 συλλογή είναι ένα σουρεαλιστικό όνειρο που αποτυπώνει την επιστροφή της θεάς Ειρήνης στο Γη, ένα ταξίδι που συνδυάζει επιρροές από την αρχαιότητα, τον αθλητισμό και την υψηλή ραπτική, σε ένα συνεκτικό σύγχρονο σύνολο.

Θέτοντας στο επίκεντρο πολλές φορές το θηλυκό στοιχείο και τη γυναικεία δυναμική που έχει κατακτήσει τον χώρο της μόδας και όχι μόνο τα τελευταία χρόνια, αφήνοντας πίσω πατριαρχικές αντιλήψεις, η Chiuri δείχνει πως είναι πρεσβευτής μιας νέας δημιουργικής εποχής. Η ίδια αποκαλύπτει, «Ίσως επειδή έχει να κάνει με τη δουλειά μου, βρήκα ενδιαφέρον το πώς οι γυναικείες φιγούρες στη μυθολογία ήταν πάντα συνδεδεμένες με την υφαντική, κάτι που δεν αντιμετωπιζόταν σαν τέχνη αλλά σαν μια οικιακή εργασία, αλλά είχε κατά βάθος μια πολύ μεγαλύτερη αξία, συμβολική και όχι μόνο»

 

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!