Πρόσωπα
Δημήτρης Σκαρμούτσος, ο εκρηκτικός μάγειρας
Ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος μπήκε στη τηλεοπτική ζωή μας με το reality “Master Chef”. Η επιβλητική του παρουσία και τα πάρα πολλά τατουάζ μας έκαναν να τον θεωρούμε άγριο και απροσπέλαστο. Η πορεία της εκπομπής όμως μας έδειξε, όχι μόνον πόσο ευγενικός και γλυκός είναι, αλλά και πόσο βοηθούσε τους μαθητές του.
BIO
Γεννημένος το 1970 στην Αθήνα, αποφάσισε σε ηλικία 18 ετών να φύγει στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και αφού τελείωσε τις σπουδές του εκεί, φοίτησε στην Culinary Institute of America και άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια από το 1993.
Το 2000 ήρθε στην Κρήτη, όπου άρχισε να εργάζεται ως μάγειρας σε εστιατόρια των Χανίων, αλλά σαν ανήσυχο πνεύμα η Κρήτη δεν το χωρούσε και έτσι γύρισε στην Αθήνα.
Το Κρητικό εστιατόριο «Αλάτσι» του Σταύρου Θεοδωράκη έγινε το σπίτι του. Ισχυροί παράγοντες της δημόσιας ζωής, γεύονται τα μοναδικά πιάτα του και θέλουν να τον γνωρίσουν για να του δώσουν συγχαρητήρια. Τα πιάτα του είχαν τέτοια επιτυχία, που όλη η κοσμική Αθήνα μιλούσε για το σεφ που έκανε την κρητική κουζίνα μόδα, κάνοντας το «Αλάτσι», το εστιατόριο πίσω από το Hilton ένα από τα hot spots της Αθηναϊκής κουζίνας.
Το 2010, έχοντας ήδη γίνει γνωστός από το εστιατόριο “Αλάτσι”, πήρε μέρος στην κριτική επιτροπή στο reality μαγειρικής του Mega “Master Chef”, όπου τον αγαπήσαμε και έγινε ένα ακόμη επιτυχημένο πρόσωπο της τηλεόρασης.
Σήμερα τον βλέπουμε να προωθεί γνωστή αλυσίδα super market και να διευθύνει εστιατόριο- delicatessen στην Νέα Ερυθραία, που ο ίδιος εκμυστηρεύεται ότι θέλει να αναπτυχθεί σε όλη την Ελλάδα.
Editor: Κατερίνα Π.