Τέχνη & Πολιτισμός
Διάσημοι πίνακες και τα πραγματικά μέρη που εμφανίζονται σε αυτούς
Υπάρχουν αρκετοί διάσημοι πίνακες μέσα στους οποίους εμφανίζονται κάποια πραγματικά μέρη που μπορούμε να επισκεφθούμε έως σήμερα. Αυτά τα σημεία ενέπνευσαν μεγάλους ζωγράφους να δημιουργήσουν μερικούς από τους πιο αναγνωρίσιμους πίνακες του κόσμου.
Σκεφτήκατε ποτέ πως πολλά από τα μέρη που απεικονίζουν διάσημοι πίνακες ζωγραφικής υπάρχουν πραγματικά; Πως στέκονται ακόμη και σήμερα και μπορεί ο καθένας μας να τα επισκεφτεί; Δείτε μερικές από τις πιο γνωστές τοποθεσίες που απεικονίζονται σε κάποια πολύ γνωστά έργα τέχνης!
“Christina’s World” του Andrew Wyeth
Ο Wyeth ήταν στενός φίλος της Christina και του Alvaro Olsen, οι οποίοι ήταν κάτοικοι του σπιτιού «Olsen House» που θα αποθανατίσει ο Wyeth στον διάσημο πίνακά του «Christy’s World» το 1948. Απεικονίστηκε επίσης σε πολλούς -λιγότερο γνωστούς-πίνακες ζωγραφικής από τον καλλιτέχνη, στον οποίο επιτράπηκε να περιπλανηθεί στο σπίτι ελεύθερα και μάλιστα να δημιουργήσει ένα στούντιο στον επάνω όροφο του σπιτιού. Το Olsen House ανήκει πλέον και λειτουργεί από το Μουσείο Τέχνης «Farnsworth».
“American Gothic” του Grant Wood
Ένα εκπληκτικό γοτθικό σπίτι Carpenter στο Eldon, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για έναν από τους πιο διάσημους πίνακες του 20ου αιώνα της Αμερικής (το σπίτι μόνο του, εμφανίστηκε σε δοκιμαστικά σκίτσα του πίνακα). Σήμερα, λειτουργεί ως το American Gothic House Center, φιλοξενώντας τους ταξιδιώτες που θέλουν να ενισχύσουν το Instagram τους με τις δικές τους ερμηνείες για τον διάσημο πίνακα.
“A Home on the Mississippi” των Currier and Ives
Οι θαυμαστές του γνωστού ποτού Southern Comfort είναι κάτι περισσότερο από εξοικειωμένοι με τον πίνακα “A Home on theMississippi” των Currier και Ives. Κοσμούσε το εξωτερικό του μπουκαλιού του έως το 2010, όταν άλλαξε το λογότυπο.
Η λιθογραφία των Currier και Ives, βασίστηκε σε ένα πρωτότυπο έργο του 1871 του Alfred Waud. Το διάσημο αρχοντικό που εμφανίζεται στη σκηνή είναι το ιδιόκτητο «Woodland Plantation» στο West Point a La Hache της Λουιζιάνας. Σήμερα το συναντάμε ίδιο όπως και στην εποχή του Waud.
“Lighthouse at Two Lights” του Edward Hopper
Ο Hopper συνηθίζει να επιλέγει αόριστους χώρους όταν πρόκειται για το θέμα του πίνακά του (όπως το σκηνικό του διάσημου πίνακά του, Nighthawks at the Diner, που είναι σίγουρα ένας συνδυασμός από πολλά κτίρια της Νέας Υόρκης). Όμως, στην περίπτωση του έργου του Lighthouse at Two Lights του 1929, ο Hopper απεικονίζει τον χώρο όσο πιο ρεαλιστικά μπορεί και ακριβώς όπως είναι. Έναν λαμπερό, μοναχικό φάρο,για τον Hopper ένα σύμβολο μιας ήρεμης ζωής μακριά από το χάος της μεγάλης πόλης.
“Cafe Terrace at Night” του Vincent Van Gogh
Τίποτα δεν εμποδίζει τους τουρίστες να συρρέουν σε ένα από τα πιο φωτογραφημένα καφέ στην Αρλ της Γαλλίας. Βρίσκεται στην πλατεία Place du Forum, το κίτρινο κτίριο που στεγάζει τώρα το “Le Café La Nuit”. Χρησίμευσε ως σκηνικό για τον διάσημο πίνακα του Van Gogh, “Café Terrace” του 1888. Πιθανόν να είναι το πρώτο από τα έργα ζωγραφικής του καλλιτέχνη στο οποίο απεικονίζεται το είδος έναστρου φόντου με τον οποίο θα τον στιγματίσει και θα τον αφήσει στην ιστορία.