Σχέσεις

Cybersex: Είναι απιστία ή όχι;

Συντάκτης  | 

Πολλές φορές γίνονται συζητήσεις εάν και κατά πόσο το Cybersex μπορεί να είναι απιστία. Υπάρχουν κάποια πράγματα επάνω σε αυτό που ίσως σας λύσουν την απορία.

Το Cybersex είναι η τάση μιας νέας εποχής και το εφαρμόζουν πολλοί και από όλες τις ηλικίες, μπορεί να θεωρηθεί όμως απιστία ή όχι;

Η απιστία με την παραδοσιακή έννοια συνήθως περιλαμβάνει κρυφές συναντήσεις. Ημιδιαμονή σε ξενοδοχεία, μυστικά ραντεβού και διάφορους άλλους τρόπους επαφής δυο εραστών. Η απόδειξη από το δείπνο σε ένα εστιατόριο θα μπορούσε να είναι στοιχείο αποκάλυψης για αυτό…

Τι συμβαίνει όμως σε μια εποχή όπου πολλές δραστηριότητες έχουν μεταφερθεί στο διαδίκτυο;

Η ανταλλαγή μηνυμάτων με σεξουαλικό περιεχόμενο (sexting) ή το online σεξ μέσω κάμερας είναι ενδεικτικά παραδείγματα του cybersex.

Αν είμαι σε σχέση και κάνω sexting με έναν άλλο άνθρωπο, θεωρείται αυτό απιστία;

Η διάθεση για πειραματισμό γύρω από το κεφάλαιο σεξ είναι συνήθως μια υγιής διαδικασία. Μπορεί να δώσει ένα παιχνιδιάρικο χαρακτήρα στη σχέση.

Μπορεί ίσως και να ανανεώσει ένα ζευγάρι που γνωρίζεται πολλά χρόνια και έχει πέσει στη παγίδα της ρουτίνας. Βέβαια, χρειάζεται να υπάρχει αμοιβαιότητα σε αυτήν την εξερεύνηση.

Πολλές φορές ένας από τους δύο συντρόφους κατηγοριοποιεί αυτή τη διαδικασία ως ατομική του υπόθεση. Όταν αυτό γίνεται χωρίς να μοιράζεται τις εμπειρίες του, πέφτει ένα πέπλο μυστικότητας.

Το cybersex είναι το ιδανικό περιβάλλον για κρυφές εμπειρίες. Τα μηνύματα και τα mail μπορούν να διαγραφούν σε δευτερόλεπτα. Η εκκαθάριση του ιστορικού στον browser δεν αφήνει κανένα ίχνος.

Το “μπλοκάρισμα” ενός πιθανού φασαριόζου online εραστή δημιουργεί και την αίσθηση ελέγχου και ασφάλειας.

Πολλοί ίσως σκέφτονται ότι είναι υπερβολικό να χαρακτηριστεί ένα απλό παιχνίδι επικοινωνίας μέσω μηνυμάτων ως απιστία. Θα έλεγαν ότι είναι απλώς μια απασχόληση, για να περνούν την ώρα τους.

Δεν υπήρξε ποτέ σωματική επαφή ούτε θα υπάρξει. Και ότι κάποιες φορές οι άνθρωποι είναι καλό να έχουν κάτι μόνο για τον εαυτό τους. Δεν χρειάζεται να τα ξέρει όλα ο/η σύντροφος. Άλλωστε δεν έχει γίνει σεξ. Σωστά;

Έχει ενδιαφέρον ο τρόπος που τακτοποιεί ένας άνθρωπος το cybersex στο μυαλό του, ενώ βρίσκεται σε σχέση.

Έχει πάντα ετυμολογία να απαντήσει σε κάθε ερώτημα χωρίς να δείχνει φαινομενικά αναστατωμένος με αυτό που κάνει. Είναι σχεδόν σαν να πιστεύει πως δεν πληρεί τα κριτήρια για μια “κλασική” απιστία.

Αν όμως ρωτήσεις τι συμβαίνει με τον/την σύντροφο, τότε εισπράττεις παύση και ησυχία. Η φόρα περί προσωπικής τακτοποίησης κόβεται απότομα.

10 λόγοι που τα ζευγάρια σταματούν να κάνουν σεξ

Ακόμα κι αν απαντήσει, ξέρουμε ότι η συντροφική απόλαυση είναι χλιαρότατη… Βέβαια, αυτό είναι πολύ αναμενόμενο να συμβεί καθώς κάτι που μας έδινε ευχαρίστηση, μπορεί να μη μας ενθουσιάζει πλέον.

Τι κάνουμε λοιπόν στην περίπτωση της κάμψης του ενθουσιασμού; Ή όταν βαριόμαστε; Ή όταν θέλουμε να ηρεμήσουμε από ένα καβγά;

Ψάχνουμε κάτι εύκολο και γρήγορο, για να ξεχαστούμε. Και ίσως κάπως έτσι αυτή η τάση μας να αποφύγουμε αυτό που μας δυσκολεύει, ενδέχεται να μας οδηγήσει να οικοδομήσουμε ένα τεράστιο μυστικό.

Το cybersex μπορεί να είναι μια τεράστια κρυψώνα.

Τέτοιων μεγάλων διαστάσεων που φοβίζει ακόμη και όσους δε θα το δοκίμαζαν. Στην πραγματικότητα αυτό που ισχύει για όλους μας είναι ότι κάθε συμπεριφορά μας εξυπηρετεί μια λειτουργία. Και οι λειτουργίες μας διαφέρουν. Για παράδειγμα, η σεξουαλική επαφή είναι μια συμπεριφορά.

Για κάποιον μία από τις κύριες λειτουργίες της είναι η ικανοποίηση και η συναισθηματική εγγύτητα. Ενώ για κάποιον άλλον μπορεί να είναι η επιβεβαίωση ή η διαχείριση του άγχους του. Αντίστοιχα το cybersex εξυπηρετεί ποικίλες λειτουργίες.

Σε μια σχέση το μοίρασμα των λειτουργιών και των δυσλειτουργιών είναι μια διαδικασία που ενισχύει την αμοιβαία πίστη.

Τα μυστικά σε οποιαδήποτε κρυψώνα κι αν είναι στοιβαγμένα αποδυναμώνουν την εμπιστοσύνη σε μία σχέση. Δημιουργούν ένα τυφλό σημείο. Όταν αυτό το τυφλό σημείο γίνει μια χρόνια κατάσταση, μεταμορφώνεται σε “μαύρη τρύπα”.

Το εξωσυζυγικό cybersex όμως μπορεί να γίνει ευκαιρία να φωτιστεί και η μαύρη τρύπα μιας σχέσης.

Αν οι δύο σύντροφοι είναι διατεθειμένοι να κρατήσουν φακούς, τότε θα ξεφύγουν από το ερώτημα “εάν το cybersex είναι απιστία ή όχι”. Έτσι θα μπορέσουν να ασχοληθούν με τα ουσιαστικά ερωτήματα στη σχέση τους.

Με πληροφορίες από το mental-health.gr

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!