Συνταγές
Cheesecake Snickers από τον Ανδρέα Λαγό
Μια πολύ εντυπωσιακή γλυκιά συνταγή από τον σεφ Ανδρέα Λαγό.
[χρόνος προετοιμασίας: 45′, βαθμός δυσκολίας: μέτρια, αριθμός ατόμων: 8 άτομα]
Υλικά:
• 250 γρ. γεμιστά μπισκότα σοκολάτας
• 4 κ.σ. ή 100 γρ. μαργαρίνη
• 600 γρ. τυρί κρέμα
• 200 γρ. άχνη ζάχαρη
• 3 αβγά
• 2 βανίλιες
• 180 γρ. γιαούρτι
• 9 Snickers (6 για τη γέμιση και 3 για γαρνιτούρα, όλα κομμένα σε μικρά κομμάτια)
• 50 γρ. κουβερτούρα υγείας λιωμένη
• 50 γρ. καραμέλες βουτύρου
Εκτέλεση:
Για τη βάση
Βάζουμε τα υλικά στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα του cheesecake και την απλώνουμε ομοιόμορφα καλύπτοντας τον πάτο της φόρμας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1700 °C για 10’. Βγάζουμε τη φόρμα από το φούρνο και την αφήνουμε στην άκρη.
Για τη γέμιση
Βάζουμε στο μπολ του μίξερ όλα τα υλικά εκτός από τα snickers, και τα χτυπάμε για λίγα λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε τα snickers. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα με την ψημένη βάση. Απλώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C για 45’ περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα και να σφίξει η κρέμα. Βγάζουμε από το φούρνο το cheesecake και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Για τη διακόσμηση
Με ένα πιρούνι κάνουμε ακανόνιστες γραμμές με τη σοκολάτα και την καραμέλα. Πασπαλίζουμε με τα snickers και σερβίρουμε.
Tip: Είναι καλύτερο να μείνει μια μέρα στο ψυγείο το cheesecake και μετά να σερβιριστεί.
Πηγή: cookbox.gr
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και τις δημοσιεύσεις μας!