Γλυκά & Παγωτά
Cheesecake με φρούτα
Υλικά βάσης
• 1 κουτί μπισκότα digestive
• 50 γρ. φουντούκι
• 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
Υλικά γέμισης
• 400 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
• 1 μέτριο λεμόνι (χυμό & ξύσμα)
• 175 γρ. ζαχαρούχο γάλα
• 3 φύλλα ζελατίνης
• 1 βανίλια
• Λίγο αλάτι
• 200 γρ. κρέμα σαντιγί
Εκτέλεση βάσης
Σπάζουμε τα μπισκότα και το φουντούκι, τα ανακατεύουμε με το ζεστό βούτυρο και με μια σπάτουλα το στρώνουμε στη βάση ενός τσέρκι (διαμέτρου 20 εκ), το αφήνουμε να παγώσει ώστε να γίνει πιο αφράτο και να κόβετε εύκολα.
Εκτέλεση γέμισης
Χτυπάμε ελαφρά το τυρί με το ζαχαρούχο γάλα, τη βανίλια, το αλάτι και το ξύσμα. Προσθέτουμε τις ζελατίνες (αφού τις μαλακώσουμε σε κρύο νερό και τις λιώνουμε μέσα στο χυμό λεμονιού) και στο τέλος τη σαντιγί.
Το ρίχνουμε πάνω στο μπισκότο και το παγώνουμε στο ψυγείο. Όταν είναι έτοιμο ξεφορμάρουμε και το διακοσμούμε με φρούτα της αρεσκείας μας.
Editor: Παναγιώτης Παπαθανασίου/ Pastry Chef