Γενικά

Περιοδεία του Θεσσαλικού Θεάτρου με τη «Φαύστα»

Συντάκτης  | 

Η Φαύστα του ΜποστTην  Τετάρτη 17 Ιουλίου, το Θεσσαλικό Θέατρο, παρουσιάζει, την θρυλική «Φαύστα» του Μποστ, σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, στο  «Αρχαίο Θέατρο Δίου» στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Ολύμπου-2013».

Στη συνέχεια την Παρασκευή 19/7 και το Σάββατο 20 /7 στις 9.15 μ.μ, στο «Θέατρο Πλατάνια»  στη Βελίκα, την Κυριακή 21/7 στις 9.15 μ.μ ,στο Ομόλιο στο «Θέατρο Τεμπών» σε συνεργασία με την «Περιφέρεια Θεσσαλίας», και την επόμενη Τρίτη 23 /7 στις 9.15 μ.μ, στα Τρίκαλα στο «Θέατρο Φρουρίου».

Η είσοδος για το κοινό θα είναι 10 € για τους μεγάλους και  8 €, για όλους τους νέους και τους ανέργους, ενώ ειδικά για την παράσταση στο «Θέατρο Τεμπών», η είσοδος θα είναι για όλους μόνο 8 €. Επίσης θα ισχύουν και τα εισιτήρια Ο.Γ.Α  χρήσης: ( 2013-2014).
Η επιλογή της «ΦΑΥΣΤΑΣ», για τη συγκεκριμένη επέτειο δεν είναι τυχαία. Ο Μέντης Μποσταντζόγλου (Μποστ) ήταν στενός φίλος, συνεργάτης και συνοδοιπόρος του Κώστα Τσιάνου αλλά και ιδρυτικό μέλος του θρυλικού «Θεσσαλικού Θεάτρου», που άνοιξε το δρόμο στα ΔΗΠΕΘΕ όλης της χώρας.
Η «Φαύστα» είναι ένα ιδιόμορφο έργο της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας, που γράφτηκε το 1962 και έγινε τόσο αγαπητό που κέρδισε τον τίτλο του κλασσικού στις καρδιές όλων των Ελλήνων. Η σάτιρα του έργου στοχεύει στο μικροαστό Έλληνα, τον καθωσπρεπισμό, τη ημιμάθεια, το νεοπλουτισμό, την ξενομανία, καθώς και την ελληνική πολιτική ζωή.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία: Κώστας Τσιάνος
Μουσική επιμέλεια: Σπύρος Καβαλιεράτος
Σκηνικά: Θάνος Καρώνης
Τις ενδυμασίες, τους φωτισμούς, το σχεδιασμό αφίσας και προγράμματος επιμελήθηκε το εργαστήρι του θεσσαλικού θεάτρου.
Βοηθός σκηνοθέτη: Βασίλης Γιαβρής

ΠΑΙΖΟΥΝ:

Νικολέττα Βλαβιανού, Σταύρος Νικολαΐδης,  Πάνος Σταθακόπουλος,  Μαίρη Σαουσοπούλου, Βασίλης Γιαβρής, Χάρης Φλέουρας, Ηλίας Μπέρμπερης.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ
Η  Φαύστα και ο σύζυγός της έχασαν την κόρη τους που πνίγηκε στη θάλασσα.  Μετά από χρόνια, ο μπαμπάς έπιασε ένα μεγάλο ψάρι. Αυτό είχε  στην κοιλιά του το κοριτσάκι, που είχε πια μεγαλώσει. Είχε κάποια προβλήματα κοινωνικής προσαρμογής, αλλά από την άλλη είχε γνωρίσει τον κόσμο. Είχε πολλές ιστορίες να διηγηθεί στους γονείς της,  για τον κόσμο. Κι ενώ η οικογένεια ετοιμάζεται να γιορτάσει το χαρμόσυνο γεγονός το κοριτσάκι εξολοθρεύεται από τους γάτους επειδή  μύριζε ψαρίλα. Μια άλλη οικογένεια που της έτυχε ακριβώς η ίδια περίπτωση με το γιό τους, έρχονται να ζητήσουν σε γάμο το ομοιοπαθές κοριτσάκι αλλά πληροφορούνται το χαμό του και φεύγουν άπραγοι…

Και όπως πολύ χαρακτηριστικά ο Κώστας Τσιάνος, σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του θεσσαλικού θεάτρου, αναφέρει: «Ο Μποστ είναι μια  μοναδική περίπτωση στο ελληνικό θέατρο. Τόσο μοναδική που μοιάζει μεταμοντέρνος ίσως και πριν το μεταμοντερνισμό. Τόσο στην μορφή, όσο και στο περιεχόμενο των θεατρικών  του έργων εμφανίζει μεγάλη πρωτοτυπία και αυθεντικότητα- αν και στην περίπτωση του Μποστ είναι τόσο ενωμένα αυτά τα δύο, που το ένα καθορίζει το άλλο.»

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *