Μαρία Πευκιανάκη Χειρουργός Οφθαλμίατρος
 
Τρικαλινή Παράδοση
 

Μόδα & Ομορφιά

Body oil όλο το χρόνο

Συντάκτης  | 

Τα έλαια σώματος δεν είναι κατάλληλα μόνο για το καλοκαίρι αλλά για όλο το χρόνο. Το body oil θα βοηθήσει να κρατήσει την επιδερμίδα σου ενυδατωμένη κάθε κρύα νύχτα του χειμώνα, χωρίς το δέρμα σου να μοιάζει θαμπό.

Το body oil μπορούν να μετατρέψουν το σώμα σου από θαμπό σε λαμπερό. Μπορούν επίσης να επαναφέρουν ένα ταλαιπωρημένο δέρμα και να το ενυδατώσουν βαθιά. Πολλά κορίτσια πιστεύουν ότι τα έλαια σώματος βαραίνουν την επιδερμίδα και την ταλαιπωρούν. Άλλα πάλι πιστεύουν ότι αφήνουν την επιδερμίδα λιπαρή και δεν είναι κατάλληλα για όλο το χρόνο.

Προφανώς οι απόψεις αυτές είναι λανθασμένες. Κάθε σώμα είναι διαφορετικό και χρειάζεται τη δική του προσωπική φροντίδα. Τα έλαια τους καλοκαιρινούς και συνάμα τους θερμούς μήνες μπορούν να ενυδατώσουν το δέρμα μας ύστερα από το επίμονο ξύρισμα. Με την αφαίρεση της τρίχας το δέρμα χάνει την υγρασία του και ένα body oil είναι ικανό να το αναπληρώσει σε σκοπό την ενυδάτωση του.

Τους πιο κρύους μήνες, φθινόπωρο και χειμώνα, το δέρμα μας έχει την τάση να αφυδατώνεται κυρίως γιατί η κατάποση νερού είναι λιγότερη από τους θερμούς μήνες. Άρα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι το body oil είναι πιο απαραίτητο από ποτέ τους χειμερινούς μήνες.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, ποικιλία απόψεων, αγάπη για το καλό design, λάτρεις του lifestyle και πολύ όρεξη για δουλειά.