Λαχανικά & Όσπρια
Γίγαντες με σπανάκι!
Είναι μια υπέροχη και υγιεινή συνταγή… Ό,τι πρέπει για το σημερινό σπιτικό μας φαγητό!
Τι χρειαζόμαστε:
• 500 γρ γίγαντες
• 1 κιλό σπανάκι
• 1 κουτί ψιλοκομμένα τοματάκια (ή φρέσκα)
• 2 κρεμμύδια
• 1 σκελίδα σκόρδο • ρίγανη
• ελαιόλαδο
• τυρί φέτα
• Βράζετε τους γίγαντες που έχετε αφήσει να φουσκώσουν σε νερό όλη νύχτα – 20 λεπτά σε χύτρα ταχύτητας ή τουλάχιστον μία ώρα σε κανονική κατσαρόλα.
• Στη συνέχεια, πλένετε το σπανάκι και το βράζετε! Σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε το σπανάκι με αρκετό ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τη ρίγανη και την ψιλοκομμένη ντομάτα και το σκόρδο. Αφήνετε να βράσουν όλα μαζί.
• Όταν βράσουν οι γίγαντες τους ρίχνετε σε ένα ταψί, ρίχνετε από πάνω και το σπανάκι και το υπόλοιπο μείγμα, ανακατεύετε αν θέλετε και με λίγο ακόμα λάδι και το βάζετε στο φούρνο για καμία ακόμα ώρα.
Λίγο πριν βγάλετε το φαγητό από τον φούρνο, κόβετε χοντρά κομμάτια φέτα και τα ρίχνετε στο ταψί, Εφοδιαστείτε και με ζυμωτό ψωμάκι και καλή όρεξη!!!