Αρχιτεκτονική & Design

Αυτοκόλλητα Πλακάκια: Η πιο hot τάση ανακαίνισης του 2023.

Συντάκτης  | 

H πιο hot τάση ανακαίνισης του 2023 για το σπίτι λέγεται «αυτοκόλλητα πλακάκια». Θέλεις να ανταλλάξουμε;

Τα αυτοκόλλητα πλακάκια είναι μια πολύ hot τάση για το 2023 και ένας super οικονομικός τρόπος ανακαίνισης!

Από τη Νάντια Γρινιεζάκη

Πόσες φορές μπορεί να έχουμε δει ένα πλακάκι στον χώρο μας και τελικά να μη μας αρέσει; Να μην φαίνεται όσο ωραίο φανταζόμασταν στον τοίχο μας, αλλά και να μην υπάρχει καμία περίπτωση αλλαγής;

Να περνάει η μόδα του και να φαίνεται παλαιό ή να το «κληρονομήσαμε» μαζί με το σπίτι  που πήγαμε να εγκατασταθούμε; Μπορεί επίσης να έχει ραγίσει και να μην βρίσκουμε το ίδιο…

Στο φινάλε, μπορεί ναι να μην έχουμε την οικονομική άνεση να το αλλάξουμε.

Υπάρχουν τόσες και άλλες τόσες περιπτώσεις, φέτος όμως σας έχουμε τουλάχιστον την πιο κατάλληλη απάντηση.

Μία από τις πιο hot τάσεις διακόσμησης σε Tiktok και Pinterest για το 2023, είναι τα αυτοκόλλητα πλακάκια!

Μπορούν να μεταμορφώσουν το σπίτι μας σε ο,τι έχουμε ονειρευτεί και εκτός από ένα μεγάλο trend είναι και μία οικονομική λύση.

Το σπίτι μας μπορεί να αλλάξει έτσι αέρα και εμφάνιση μέσα σε μόλις λίγα λεπτά!

Επίσης, αυτός είναι και ένας πολύ ωραίος τρόπος να δοκιμάσουμε ιδέες και σκέψεις μας  χωρίς μεγάλη ταλαιπωρία. Τέλος είναι ο πιο όμορφος τρόπος για να αλλάζουμε παραστάσεις ακόμη και κάθε εποχή του χρόνου.

Τα αυτοκόλλητα πλακάκια κάνουν ακριβώς αυτό που λέει το όνομά τους. Πρόκειται για αληθοφανή αυτοκόλλητα με ειδική προστατευτική πλαστικοποίηση. Τα τοποθετείτε πανεύκολα. Τα κολλάτε πάνω από τα παλιά πλακάκια και αλλάζετε την εμφάνιση του χώρου σας σε λίγα λεπτά.

Μπορείτε να καλύψετε τα παλιά, φθαρμένα και σε ανεπιθύμητο χρώμα πλακάκια με τα αδιάβροχα αυτοκόλλητα πλακάκια!

Μπορείτε επίσης να τα κολλήσετε και στον τοίχο σας, κάνοντάς τον να μοιάζει με τοίχο με πλακάκια. Ακόμη και μια εύκολη δοκιμή σε χρώματα και υφές πριν προχωρήσετε σε κάτι πιο μόνιμο.

Δίνουν την ψευδαίσθηση μιας ολικής ανακαίνισης που μπορείτε να δοκιμάσετε σε όποιο χώρο του σπιτιού θέλετε. Κουζίνα και μπάνιο είναι οι περισσότερες προτιμήσεις των αγοραστών ήδη.

Στην κουζίνα

Τα αυτοκόλλητα πλακάκια μπορούν να εκσυγχρονίσουν μια κουζίνα. Καλύπτουν τα παλιά βαρετά πλακάκια με κάποιο άλλο μοτίβο. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε μόνο μια συγκεκριμένης περιοχή. Όπως το backsplash – το μέρος πίσω από τον νεροχύτη.

Σε μια μικρή κουζίνα τα αυτοκόλλητα πλακάκια θα έχουν μεγάλο διακοσμητικό αντίκτυπο!

Στο μπάνιο

Το μπάνιο και το wc είναι εξαιρετικό μέρη για να πειραματιστείτε με τα αυτοκόλλητα πλακάκια. Μπορείτε να επιλέξετε ένα funky γραφικό σχέδιο ή ακόμα και ένα βιοφιλικό σχέδιο για να φωτίσετε ακόμα και το μικρότερο μπάνιο.

Θα φρεσκάρουν άμεσα το μπάνιο σας.

Θα πρέπει να αποφύγετε τη χρήση τους όμως σε σημεία που είναι βρεγμένα συνεχώς. Μην τα προτιμήσετε για απευθείας στην ροή ενός ντους υψηλής πίεσης ή στο πάτωμα του ντους.

Πως εφαρμόζονται τα αυτοκόλλητα πλακάκια;

Η επιτυχής εφαρμογή απαιτεί σωστή προετοιμασία. Εάν το υπάρχον πλακάκι στο οποίο θα επικολλήσετε ένα αυτοκόλλητο πλακάκι δεν είναι καλά καθαρό και στεγνό, το αυτοκόλλητο δεν θα κολλήσει σωστά.

Αφαιρείτε λοιπόν κάθε ίχνος βρωμιάς, σαπουνιού και λίπους. Είναι καλή ιδέα να τρίψετε την προετοιμασμένη περιοχή με διάλυμα σαπουνιού και ζεστού νερού. Βεβαιωθείτε ότι έχει αφαιρεθεί κάθε ίχνος βρωμιάς και να έχετε στεγνώσει πολύ καλά την επιφάνεια του.

Πιέστε καλά κάθε αυτοκόλλητο πλακάκι για να αποτρέψετε το σχηματισμό φυσαλίδων αέρα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε μια περιοχή όπως το ντους. Έτσι οι φυσαλίδες αέρα θα προκαλέσουν την ανύψωση της επιφάνειας του αυτοκόλλητου αφήνοντας το νερό να μπει μέσα.

Και το καλύτερο; Στοιχίζουν περίπου 0,79 λεπτά το ένα!

Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και καλή επιτυχία!

 

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!