Ανδρική Περιποίηση

Αρώματα με musk για διακριτική μυρωδιά & μεγάλη διάρκεια

Συντάκτης  | 
musk

Αν αναζητάς ένα άρωμα που να σε κρατάει δροσερό και μυρωδάτο χωρίς να κάνει έντονη την παρουσία του στους γύρω του, το musk είναι για σένα.

Η καλύτερη επιλογή όταν θέλεις να ψεκάζεσαι με ένα άρωμα που να έχει διακριτική μυρωδιά, να μην κάνει δηλαδή έντονη την παρουσία του στους γύρω σου και να τους ζαλίζει, ενώ παράλληλα να έχει μεγάλη διάρκεια, δεν είναι άλλη από τις αρωματικές δημιουργίες που έχουν ως βάση τους το πολυσυζητημένο musk. Ελληνιστί τον μόσχο, τον στυλοβάτη της παγκόσμιας αρωματοποιίας, που «γεννά» ως επί το πλείστον unisex αρώματα, που φοριούνται άνετα από άντρες και γυναίκες και αναδεικνύουν τη φυσική μυρωδιά της κάθε επιδερμίδας. Συνεπώς, μυρίζουν διαφορετικά στον καθένα και στην καθεμιά.

Τι είναι το musk

Ας ξεκαθαρίσουμε το εξής: Υπάρχει το φυσικό musk και το συνθετικό musk, το οποίο χρησιμοποιείται σήμερα ως επί το πλείστον στην παρασκευή αρωμάτων. Ο λόγος είναι ότι το γνήσιο musk προέρχεται από το υπογάστριο των ενήλικων αρσενικών ελαφιών Moschus moschiferus (Μοσχέλαφο της Σιβηρίας), που κατοικούν στην κεντρική Ασία, δηλαδή στην Κίνα, το Θιβέτ, το Νεπάλ, την περιοχή του Κασμίρ, την Ινδία, το Πακιστάν, τη Σιβηρία και τη Μογγολία και ήδη από το 1973, η κατάστασή τους έχει αναγνωριστεί ως κρίσιμη από το συνέδριο για το Διεθνές Εμπόριο Απειλούμενων Ειδών της Άγριας Χλωρίδας και Πανίδας, θέτοντας περιορισμούς στο κυνήγι του συγκεκριμένου είδους.

Ο μόσχος παράγεται όταν ο αδένας στο υπογάστριο του αρσενικού ελαφιού αρχίσει να εκκρίνει φερομόνες, προκειμένου να οριοθετήσει την περιοχή του, να κρατήσει μακριά τα άλλα αρσενικά και να προσελκύσει τα θηλυκά. Φυσικά για να αποσπαστεί ο αδένας του ζώου που περιέχει την κολλώδη, καφέ και λιπαρή μυρωδάτη ουσία, το ζώο θανατώνεται. Εξού και οι προσπάθειες δημιουργίας συνθετικών ουσιών musk, ώστε να αποφευχθεί η χρήση ζωικού.

4 αρωματικές unisex επιλογές με βάση συνθετικό musk

Kiehl’s Original Musk

Πρόκειται για το signature αρωματικό blend της Kiehl’s που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1920, επανακυκλοφόρησε στα τέλη του ’50 ως “Love Oil” και επαναλανσαρίστηκε το 1963. Ανοίγει με την εκρηκτική φρεσκάδα των εσπεριδοειδών και ακολουθεί ένα απαλό μπουκέτο από τριαντάφυλλο, ylang-ylang και neroli για να κλείσει με ένα αισθησιακό, ανατολίτικο μείγμα από σπόρο τόνκα, λευκό πατσουλί και musk.

Escentric Molecules Molecule 01

Πουδρένιο, ξυλώδες με βάση το musk, το Molecule 01 κυκλοφόρησε το 2006 και πατέρας του είναι ο αρωματοποιός Geza Schoen. Έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο ιδιόμορφα αρώματα της αγοράς, όχι ως προς τη μυρωδιά, αλλά ως προς τον χαρακτήρα και τη συμπεριφορά του, καθώς ενώ είναι σχεδόν άοσμο όταν ψεκάζεις το σώμα σου, προσδίδει τελικά στο δέρμα φρεσκάδα, δροσιά και ένα άρωμα που διαρκεί όχι για ώρες, αλλά για ημέρες.

Fueguia 1833 Muskara Phero J

Από τις καινούργιες αφίξεις στην οικογένεια της Fueguia 1833, το Muskara Phero J βγήκε στην αγορά το 2016 και αποτελεί ένα από τα πιο ακριβά αρώματα όχι μόνο μεταξύ εκείνων που έχουν ως βάση τους το musk, αλλά όλων, με την τιμή του να ανέρχεται στα 316 ευρώ.

Clean Reserve Skin

Ένα ακόμη νεαρό σε ηλικία άρωμα -λανσαρίστηκε το 2016-, που περιέχει εκτός από musk, σπόρο τόνκα, πραλίνα και θαλασσινό αλάτι, με αποτέλεσμα να αναδύεται με το πρώτο κιόλας ψέκασμα ένα δροσερό και ταυτόχρονα γλυκό και αλμυρό άρωμα.

Πηγή πληροφοριών: Askmen.gr

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!