Κρέας

Αρνίσια κεφτεδάκια κοκκινιστά (+ video)

Συντάκτης  | 

 Μπορεί φέτος οι συνθήκες να είναι διαφορετικές και να μην ψήσουμε αρνί στη σούβλα το Πάσχα, αλλά μπορούμε να δοκιμάσουμε μια πολύ ενδιαφέρον και νόστιμη συνταγή που μας προτείνει ο  Άκης Πετρετζίκης. Αρνίσια κεφτεδάκια κοκκινιστά!

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια

-1 φρέσκο κρεμμυδάκι

-1 σκ. σκόρδο

-1 κ.σ. βούτυρο

-1 κ.γ. κύμινο

-αλάτι

-πιπέρι

-40 γρ. ψωμί τριμμένο

-50 γρ. ελιές, σε ροδέλες

-100 γρ. φέτα

-500 γρ. κιμά αρνίσιο

-αλεύρι γ.ο.χ., για το πανάρισμα

-500 ml ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

-1 κ.σ. βούτυρο

-1 κρεμμύδι

-1 σκ. σκόρδο

-1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική

-1 κ.γ. κοφτό κύμινο

-1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

-50 γρ. κρασί κόκκινο

-400 γρ. ντομάτα κονκασέ

-500 γρ. νερό

-αλάτι

-πιπέρι

-1 κ.γ. δεντρολίβανο

-1 κ.γ. δυόσμο

-1 κ.γ. ρίγανη

Για το σερβίρισμα

-πουρέ πατάτας

-δεντρολίβανο

-δυόσμο

-ρίγανη

-φέτα

-πιπέρι

Εκτέλεση

Για τα κεφτεδάκια

•Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το soft.

•Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το κύμινο, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε.

•Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ψωμί, τις ελιές, τη φέτα σπασμένη με τα χέρια μας, τον κιμά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.

•Πλάθουμε περίπου 24 κεφτεδάκια και τα βάζουμε σε ταψί με αλεύρι. Φροντίζουμε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους με το αλεύρι.

•Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά.

•Αφαιρούμε το περιττό αλεύρι από τα κεφτεδάκια και τα βάζουμε στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε σε δόσεις για 2 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος μπορεί κάποια να σπάσουν.

•Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σάλτσα

•Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το soft.

•Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι

•Προσθέτουμε τη ζάχαρη και σοτάρουμε. Βάζουμε το κύμινο, τον πελτέ και σοτάρουμε.

•Σβήνουμε με το κρασί, βάζουμε τη ντομάτα, το νερό, αλάτι, πιπέρι, τα κεφτεδάκια και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά με μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

•Ψιλοκόβουμε το δεντρολίβανο, τον δυόσμο και τη ρίγανη και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.

•Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας, δεντρολίβανο, δυόσμο, ρίγανη, φέτα τριμμένη και πιπέρι.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!