Shopping

Αποτρίχωση: Μυστικά για μια σίγουρη επιτυχία με κερί

Συντάκτης  | 

Το καλοκαίρι έχει φτάσει, οι δείκτες των θερμομέτρων ανεβαίνουν απότομα, η αποτρίχωση δείχνει πλέον απαραίτητη και το κερί είναι από τις ιδανικότερες λύσεις.

Η τριχοφυΐα είναι μια από τις μεγαλύτερες έγνοιες των γυναικών και η αποτρίχωση με κερί είναι μια από τις πιο ασφαλείς και αποτελεσματικές εκδοχές. Ποια δεν θέλει άλλωστε να έχει μια απαλή και μεταξένια επιδερμίδα;

Η αποτρίχωση με κερί είναι ίσως η καλύτερη από διάφορες άλλες μεθόδους καθώς «χτυπά» τη ρίζα της τρίχας δίχως τεχνητά ή χημικά μέσα. Με αυτή τη μέθοδο μπορείτε να κάνετε την αποτρίχωση στο σπίτι και με μικρό, σχετικά, κόστος. Το κερί εγγυάται  αποτελέσματα μεγαλύτερης διάρκειας, αλλά και μείωση της πυκνότητας της τριχοφυΐας. Παράλληλα μειώνει και την όψη του θύλακα της τρίχας και το δέρμα γίνεται πιο λείο και οπτικά πιο όμορφο.

Πως θα πετύχετε τέλειο αποτέλεσμα

  • Χρησιμοποιήστε κατά βάση ζεστά κεριά αποτρίχωσης σε παστίλιες, είναι ιδανικά καθώς μπορείτε να τα χειριστείτε όπως θέλετε.
  • Αποφύγετε να ζεσταίνεται τα κεριά σε μπρίκια, κατσαρολικά ή άλλα σκεύη. Δεν αποκτούν την κατάλληλη θερμοκρασία και μπορεί να προκαλέσουν εγκαύματα. Κάντε ένα απαραίτητο μικρό έξοδο και προμηθευτείτε επαγγελματικά προϊόντα για ατομική όμως χρήση όπως είναι η κεριέρα. Η κεριέρα είναι ένας επαγγελματικός θερμαντήρας κεριού και είναι ο ιδανικός τρόπος και παίζει σημαντικό ρόλο στην αποτρίχωση.

Με κερί η αποτρίχωση κρατάει για περίπου 4-6 εβδομάδες, ανάλογα με την τριχοφυΐα του σώματος. Το δέρμα μένει απαλό και λείο, ενώ οι νέες τρίχες έχουν πιο αδύναμο τελείωμα. Μετά από πολλές χρήσεις της συγκεκριμένης μεθόδου οι τρίχες εξασθενούν, αραιώνουν και βγαίνουν πιο αργά. Αν λοιπόν ψάχνετε για μια μέθοδο αποτρίχωσης με μεγάλη διάρκεια επιλέξετε αυτή τη μέθοδο.

Η αποτρίχωση με κερί είναι μακροχρόνια πιο οικονομική και δεν προκαλεί κοψίματα ή προβλήματα δομής στο δέρμα. Επιπλέον, υπάρχουν ορισμένα μυστικά που μπορούν να κάνουν την διαδικασία να μην είναι επώδυνη. Χωρίς να επηρεάζουν βέβαια το τελικό αποτέλεσμα.

Πως θα κάνετε σωστά μια αποτρίχωση

Η αποτρίχωση μπορεί να πραγματοποιηθεί στα περισσότερα σημεία του σώματος (πόδια, χέρια, μασχάλες, πλάτη και κοιλιά), όσο και στο πρόσωπο ή το μπικίνι. Στο ηλεκτρονικό κατάστημα  emaniatakis.gr θα βρείτε διάφορα προϊόντα όπως: κρύο και ζεστό κερί αλλά και ταινίες αποτρίχωσης. Εμείς προτείνουμε το ζεστό κερί, αλλά εάν δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε επιλέξτε και έναν από τις άλλες μορφές. Δοκιμάστε ποιο σας βολεύει καλύτερα και κατασταλάξτε!

Για να κάνετε σωστά αποτρίχωση με ρευστό κερί

Extra Tip  

Την προηγούμενη μέρα από την αποτρίχωση με κερί, κάντε απολέπιση στα σημεία που θέλετε να τo εφαρμόσετε. Στη συνέχεια ενυδατώστε καλά την περιοχή για να παραμείνει απαλή και να μαλακώσουν οι τρίχες. Όμως, την ημέρα της αποτρίχωσης μην βάλετε καθόλου κρέμα, διότι οι τρίχες θα γλιστράνε και δεν θα μπορέσει το κερί να τις «πιάσει».

Για την αποτρίχωση 

Αρχικά φέρτε το κερί στη θερμοκρασία που πρέπει.

Έπειτα ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

1) Απλώστε  το κερί με την φορά της τρίχας.

2) Για να κολλήσει ομοιόμορφα απλώστε το ή πιέστε το ελαφρά, πάντα με κίνηση προς την φορά της τρίχας.

3) Με το ένα χέρι τεντώνετε καλά το δέρμα (από το κάτω μέρος, όπου δεν υπάρχει κερί) και με το άλλο τραβάτε το κερί ή την ταινία απότομα. Με μια κίνηση, σε αντίθετη φορά από την τρίχα.

4) Εάν δεν αφαιρεθούν όλες οι τρίχες με την πρώτη φορά, επανέλθετε στο ίδιο σημείο αργότερα, αφού περάσετε άλλα μέρη. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε τον ερεθισμό της επιδερμίδας στα σημεία που δεν έχουν καθαρίσει εντελώς.

5) Μόλις τελειώσετε την διαδικασία της αποτρίχωσης, εφαρμόστε στα σημεία λίγο λάδι σώματος ή μια λιπαρή κρέμα. Έτσι θα αφαιρεθούν τα υπολείμματα κεριού που μπορεί να έχουν μείνει κολλημένα στο δέρμα. Στη συνέχεια πλύντε το δέρμα με ένα ήπιο αφρόλουτρο και απλώστε μια ενυδατική – καταπραϋντική κρέμα.

Να θυμάστε

  • Η θερμοκρασία του κεριού, πριν το βάλετε επάνω στο δέρμα σας, δεν πρέπει να είναι καυτή. Εάν η θερμοκρασία του κεριού δεν είναι σωστή, μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα.
  • Το ζεστό κερί αποτριχώνει την επιδερμίδα τραβώντας τις τρίχες από την ρίζα τους και έτσι με τον καιρό αποδυναμώνεται ο θύλακας.

 

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!