Συνταγές
Αλμυρό κέικ με πιπεριά! Από τον Ευτύχη Μπλέτσα
Σήμερα φτιάχνουμε ένα πανεύκολο και πεντανόστιμο αλμυρό κέικ με πιπεριές και φέτα!
Συνεχίζουμε με μια χειμωνιάτικη πράσινη σαλάτα με γιαούρτι και παντζάρι και κλείνουμε με ένα υπέροχο φθινοπωρινό επιδόρπιο, μήλα ψητά… σε γρήγορη εκδοχή!
Υλικά:
• 2 αυγά
• 250 γρ. φέτα
• 200 ml γάλα
• 150 ml ελαιόλαδο
• 250 γρ. ΦΑΡΙΝΑ
• 1 κουταλιά άχνη ζάχαρη
• 1 κουταλάκι αλάτι Ιμαλαΐων
• 3 πολύχρωμες πιπεριές (μισή από την κάθε μία)
Εκτέλεση:
Κόβουμε τις πιπεριές σε κομμάτια. Σπάμε τα αυγά, τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπάμε. Προσθέτουμε την ζάχαρη και το αλεύρι. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το τυρί και τις πιπεριές. Βάζουμε το μείγμα στο φορμάκι -αφού το λαδώσουμε- και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου μια ώρα στους 170 βαθμούς.
Καλό είναι στην αρχή (για μισή ώρα) να το σκεπάσουμε με αλουμινόχαρτο για να μην καεί.
Editor: Ευτύχης Μπλέτσας