Γλυκά & Παγωτά
Βουτήματα κανέλας
Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για να απολαύστε μοναδικά χειροποίητα βουτήματα κανέλας παρέα με τον πρωινό καφέ σας ή το απογευματινό τσάι.
Υλικά:
• Μαργαρίνη ζαχαροπλαστικής – 1500 γρ.
• Αλεύρι ζαχαροπλαστικής – 3500 γρ.
• Ζάχαρη 1250 γρ.
• Αυγά – 750 γρ.
• Γάλα 3.5% λιπαρά – 750 γρ.
• Κανέλα – 70 γρ.
• Μπέικιν Πάουντερ – 60 γρ.
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε στο μίξερ με το φτερό τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη. Συμπληρώνουμε σιγά-σιγά τα αυγά, το γάλα, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και στο τέλος το αλεύρι. Πλάθουμε σε μακρόστενο ή στρόγγυλο σχήμα. Έπειτα ψήνουμε στους 180ο C για 20-25 λεπτά
Editor: Παναγιώτης Παπαθανασίου/pastry chef