Ζυμαρικά & Ζύμες
Σπιτικά Κρουασάν
Ο pastry chef Παναγιώτης Παπαθανασίου μας αποκαλύπτει τα μυστικά για να φτιάξουμε νόστιμα και αχνιστά κρουασάν στο σπίτι μας.
Υλικά:
• 4 kg αλεύρι τύπου Αμερικής
• 2 kg κρύο νερό
• 40 gr αλάτι
• 2 αυγά
• 150 gr μαγιά
• 200 gr ζάχαρη
• 2kg μαργαρίνη
Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί ( πλην της μαγιάς και της μαργαρίνης) για 2-3 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε τη μαγιά και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν καλά. Κόβουμε τη ζύμη σε μπάλες και την ξεκουράζουμε για μία ώρα τουλάχιστον, αφού προηγουμένως τη σκεπάσουμε με πλαστική μεμβράνη. Στη συνέχεια, ανοίγουμε ελαφρά τη ζύμη στη σφολιατομηχανή, τοποθετούμε τη μαργαρίνη και κλείνουμε ερμητικά το ζυμάρι. Κάνουμε ένα διπλό και ένα μονό δίπλωμα. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 30-45 λεπτά. Τέλος, κάνουμε ένα ακόμα μονό δίπλωμα και ανοίγουμε φύλλο, και το βάζουμε να ψηθεί για 15 λεπτά στους 180ο C.
Παρατηρήσεις :
• Τα ξεκουράσματα της ζύμης να γίνονται στο ψυγείο ( 0-2° C)
• Η ποσότητα της μαργαρίνης μπορεί να αντικατασταθεί με ανάλογη ποσότητα βουτύρου για κρουασάν.