Γλυκά & Παγωτά

Βασιλόπιτα με γεμιστά μπισκότα και γλάσο (+ video)

Συντάκτης  | 

βασιλόπιτα με γλάσο από λευκή σοκολάτα και γεμιστά μπισκότα σοκολάτα βανίλια σε λευκό πιάτο επάνω στο τραπέζι για την πρωτοχρονιά με μια εκπληκτική και ιδιαίτερη συνταγή για να φτιάξετε το πιο ωραίο γλυκό κέικ

Πάμε να κάνουμε φέτος την πιο ιδιαίτερη και ωραία Βασιλόπιτα με γεμιστά μπισκότα και γλάσο! Αυτή την συνταγή την κάνω από το σχολείο και την λατρεύω!

Η Βασιλόπιτα με γεμιστά μπισκότα και γλάσο είναι πραγματικά μια υπέροχη συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Είναι απλά απίθανη!

Υλικά 

Για το γλυκό 

400 γρ ζάχαρη

250 γρ βούτυρο σε θ.δ

5 αυγά

Ξύσμα από ένα ακέρωτο πορτοκαλί

2 βανίλιες

200 γρ Χυμός πορτοκάλι

1/2 κ.γλ σόδα

1 πρέζα αλάτι

1 πακέτο γεμιστά μπισκότα oreo (τριμμένα)

50 γρ τρούφα σοκολάτας (προαιρετικά)

500 gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για το γλάσο 

250 γρ λευκή κουβερτούρα

10 γρ ηλιέλαιο

Εκτέλεση 

Για το γλυκό 

1) Κοσκινίζουμε το αλεύρι.

2) Προσθέτουμε το αλάτι στο αλεύρι και το αφήνουμε στην άκρη.

3) Αφρατεύουμε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο (σε θ.δ) με την ζάχαρη και τις βανίλιες. Το χτυπάμε μέχρι να γίνει το βούτυρο βελούδινο και να ασπρίσει (περίπου 5 λεπτά).

4) Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Θέλουμε να πίνει το μίγμα μας το ένα αυγό και τότε θα ρίχνουμε το επόμενο.

5) Ρίχνουμε το 1/4 από την συνολική ποσότητα του αλευριού και χτυπάμε με το μίξερ, ίσα ίσα να ομογενοποιηθεί.

6) Ρίχνουμε την σόδα στον χυμό πορτοκάλι και το ρίχνουμε αμέσως στο μίγμα με το βούτυρο. Χτυπάμε παράλληλα με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Σε αυτό το σημείο το μίγμα μπορεί να σας φανεί λίγο κομμένο, αλλά μόλις πάρει όλο το αλεύρι θα είναι ακριβώς όπως πρέπει!

7) Προσθέτουμε το ξύσμα και συνεχίζουμε προσθέτοντας όλο το αλεύρι και χτυπώντας με το μίξερ.


Δείτε περισσότερα για Βασιλόπιτα 


8) Τέλος, προσθέτουμε την μισή ποσότητα από το τριμμένο μπισκότο Oreo. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα απαλά, από μέσα προς τα έξω. Αυτό πρέπει να το κάνουμε έτσι για να μην χαθεί ο όγκος που έχουμε δώσει στο μίγμα.

9) Βουτυρώνουμε ένα ταψί 26 ή 28 εκατοστών και βάζουμε στον πάτο μια λαδόκολλα.

Εάν είναι μεγάλη την κόβουμε στο μέγεθος και τις διαστάσεις του πάτου του ταψιού.

Ρίχνουμε την ζύμη μας στο ταψί και την στρώνουμε καλά. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στην τελευταία σχάρα, για 1 ώρα περίπου. Προς το τέλος του ψησίματος ελέγχουμε εάν έχει ψηθεί μπήγοντας την λάμα του μαχαιριού στο κέντρο του ταψιού. Εάν βγει στεγνή τότε είναι έτοιμο.

10) Όταν βγάλουμε την βασιλόπιτα μας από τον φούρνο, την αφήνουμε να σταθεί και να κρυώσει λιγάκι (10 λεπτά περίπου).

11) Έπειτα την γυρνάμε σε μια άλλη επίπεδη φόρμα ή σχάρα ώστε να βγάλουμε από το κάτω μέρος την λαδόκολλα.

Για το γλάσο

Λιώνουμε σε μπεν μαρί την λευκή σοκολάτα και προσθέτουμε το ηλιέλαιο.

Ανακατεύουμε καλά για να έχουμε ένα λείο και γυαλιστερό γλάσο.

Ρίχνουμε το γλάσο όλο πάνω από την βασιλόπιτα και την γαρνίρουμε ή την διακοσμούμε όπως μας αρέσει!

Καλή Πρωτοχρονιά!

 

Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι μέσα σε μια κουζίνα και φτιάχνω γλυκά! Οι γλυκιές γεύσεις, τα υλικά, τα χρώματα και οι μυρωδιές των γλυκών με συναρπάζουν! Μέσα αυτή τη στήλη στο designmagazine.gr και το blog μου, θα μοιράζομαι μαζί σου συνταγές και θα σου μεταφέρω την τρέλα μου για τη ζαχαροπλαστική!