Γλυκά & Παγωτά

Banoffee: Μια εύκολη και πεντανόστημη συνταγή (+video)

Συντάκτης  | 

Αυτή η συνταγή για Banoffee είναι πολύ εύκολη και θα θέλετε να την κάνετε συνέχεια!

Πάμε να σας δείξω παρακάτω, την πιο εύκολη συνταγή για το πιο γευστικό Banoffee που έχετε δοκιμάσει!

Υλικά

140 γρ λευκή σοκολάτα και

3-4 κουταλιές ηλιέλαιο (ή 150 γρ βούτυρο)

250 γρ μπισκότα τύπου digestive

1 ½ κονσέρβες καραμελωμένο Ζαχαρούχο γάλα (υπάρχει έτοιμο στο εμπόριο)

2- 4 μπανάνες ώριμες

200 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά) παγωμένη (εάν θέλουμε περισσότερη κρέμα προσθέτουμε άλλα 100 ml)

1 κ.σ υγρή βανίλια

Εκτέλεση

1) Λιώνουμε τη λευκή κουβερτούρα σε μπεν μαρι.

Πως το κάνουμε

Σε ένα κατσαρολάκι με λίγο νερό βάζουμε από πάνω ένα μπολ (που αντέχει υψηλές θερμοκρασίες).  Ρίχνουμε μέσα την σοκολάτα σπασμένη και ανακατεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να λιώσει.  Το μπολ δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με το νερό στο κατσαρολάκι. Πρέπει να θερμαίνεται μονό από τους ατμούς. Θέλουμε να λιώσει και όχι να βράσει η σοκολάτα μας.

2) Θρυμματίζουμε το μπισκότο να γίνει σαν πούδρα.

3) Μόλις έχει λιώσει η σοκολάτα, ρίχνουμε μέσα το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

4) Περιχύνουμε με τη σοκολάτα το μπισκότο και ανακατεύουμε καλά με ένα γάντι ή ένα κουτάλι. Έτσι ώστε να πάει παντού η σοκολάτα και να είναι σαν βρεγμένη άμμος.

5) Παίρνουμε μια στρογγυλή φόρμα, περίπου 26 εκ. και στρώνουμε το μπισκότο καλά στην βάση  (κάνοντας και λίγο τα τοιχώματα). Βάζουμε την βάση στην κατάψυξη για λίγα λεπτά, μέχρι να κάνουμε την καραμέλα μας.

6) Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ανακατεύουμε για περίπου 4-5 λεπτά, έως ότου λιώσουν όλα τα «κομπάκια» που έχει και πάρει ένα πιο σκούρο χρώμα. Να αποκτήσει μια ωραία λεία υφή.

7) Βγάζουμε από την κατάψυξη την φόρμα και περιχύνουμε το μπισκότο προσεκτικά με την καραμέλα. Έπειτα, βάζουμε την φόρμα πάλι στην κατάψυξη για 15 λεπτά να κρυώσει λίγο. Διαφορετικά, την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα να σερβίρουμε.

8) Όταν έχει κρυώσει η καραμέλα, βάζουμε από πάνω μια στρώση από λεπτοκομμένες μπανάνες.

9) Ρίχνουμε στην παγωμένη κρέμα γάλακτος την υγρή βανίλια και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει μια ωραία σαντιγί.

10) Απλώνουμε την σαντιγί πάνω από τις μπανάνες, αφήνοντας περιμετρικά περίπου 1 εκατοστό  κενό, για να φαίνονται οι μπανάνες.

11) Λιώνουμε ακόμη λίγο καραμελωμένο ζαχαρούχο ή που έχει μείνει και κάνουμε από πάνω από τη σαντιγί σχέδια.

Καλή απόλαυση!

 

Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι μέσα σε μια κουζίνα και φτιάχνω γλυκά! Οι γλυκιές γεύσεις, τα υλικά, τα χρώματα και οι μυρωδιές των γλυκών με συναρπάζουν! Μέσα αυτή τη στήλη στο designmagazine.gr και το blog μου, θα μοιράζομαι μαζί σου συνταγές και θα σου μεταφέρω την τρέλα μου για τη ζαχαροπλαστική!