DIY

Κατασκευές με τσιμέντο ή γύψο για το σπίτι ή για δώρο (+video)

Συντάκτης  | 

Τι θα λέγατε για μερικές κατασκευές από τσιμέντο ή γύψο; Αυτές οι ιδέες διακόσμησης είναι πολύ εύκολες να γίνουν και είναι επίσης πανέμορφα για την οικογένεια ή τους φίλους!

Οι κατασκευές από τσιμέντο ή γύψο είναι πανεύκολες! Είναι μια τάση πολύ διαδεδομένη, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Τώρα που πλέον το industrial design έχει κάνει πολύ δυναμικά την εμφάνιση του στην διακόσμηση τόσο εσωτερικών, όσο και εξωτερικών χώρων. Η όψη του τσιμέντου εκτός από πολύ trendy είναι ιδιαίτερα minimal, αλλά και πολύ όμορφη!

Μπορείτε να κάνετε πολύ εύκολα γλάστρες και κατασκευές για τον κήπο, διακοσμητικά χώρου, χρηστικά αντικείμενα, ακόμη και έπιπλα. Αυτές οι κατασκευές από την 5-minute crafts που θα δείτε παρακάτω είναι εύκολες και ιδανικές για το σπίτι σας ή για δώρο.

Οι κατασκευές όπως γλάστρες, βάζα και βάσεις για ρεσό με διάφορα παλιά ή φθαρμένα αντικείμενα και υφάσματα είναι ιδανικές για να της δημιουργήσετε με τσιμέντο.

Οι προτάσεις που σας έχουμε παρακάτω είναι για γλάστρες, διακοσμητικά κήπου, βάζα, τραπεζάκι του καφέ, φρουτιέρα, δίσκος σερβιρίσματος, ρεσό και διάφορα άλλα διακοσμητικά και χρηστικά στοιχεία.

Εκτός όμως από τις προτάσεις που σας κάνουμε παρακάτω, αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και δημιουργήστε. Να είστε βέβαιοι πως οι κατασκευές σας θα είναι υπέροχες και μοναδικές!

Τι θα χρειαστείτε

Γκρι ή λευκό τσιμέντο ή γύψο.

Νερό για να δημιουργήσετε το μείγμα.

Γάντια για να προστατέψετε τα χέρια σας.

Λεκάνη ή κουβά για να φτιάξετε το μίγμα.

Κουτάλι ή αναδευτήρα (ανάλογα με τη ρευστότητα του προϊόντος) για να ανακατέψετε τα υλικά.

Σιλικόνη για να αλείψετε τα πλαστικά αντικείμενα, ώστε να μην κολλήσουν επάνω στο τσιμέντο.

Διάφορες βάσεις, γάντια, πετσέτες ή ότι προϊόν είναι απαραίτητο (με βάση την κατασκευή) για να κάνετε την κατασκευή που θέλετε.

Ανάλογα με την κατασκευή, προτιμήστε πχ χάρτινα κουτιά ή ποτήρια, ώστε να μπορέσετε να τα αφαιρέσετε πιο εύκολα (όταν πλέον στεγνώσει το υλικό)!

Τι πρέπει να προσέξετε

Αναμίξτε το υλικό με βάση τις οδηγίες, αλλά προσέξτε γιατί σε κάποιες κατασκευές πρέπει να προσθέσετε περισσότερο νερό. Αυτό γιατί χρειαζόμαστε το υλικό να είναι πιο ρευστό ώστε να «ποτίσει» κάποια υλικά.

Πρέπει να ελέγχετε το υλικό και να το αφήσετε να στεγνώσει πολύ καλά. Σε κάποιες περιπτώσεις ο χρόνος στεγνώματος μπορεί να είναι έως και 1 εβδομάδα.

* Εάν θέλετε να φτιάξετε γλάστρες, πρέπει πάντα να προσέχετε να αφήνετε στο κάτω μέρος οπές. Ώστε να στραγγίζει το νερό του ποτίσματος. Εκτός εάν θέλετε να τις χρησημοποιήσετε για κασπό, οπότε δεν πρέπει να αφήσετε… Τις μικρές τρυπούλες μπορείτε να τις πετύχετε με κομμάτια από καλαμάκια ή λάστιχο ποτίσματος. Ανάλογα με το μέγεθος της γλάστρας που θέλετε να φτιάξετε.

Για την ολοκλήρωση

Μπορείτε, εάν σας αρέσει (εμείς το λατρεύουμε), να αφήσετε την όψη του τσιμέντου ή του γύψου όπως είναι. Μπορείτε όμως να επιλέξετε να βάψετε την κατασκευή σας, στα χρώματα που επιθυμείτε ή ταιριάζουν στους χώρους σας!

Δείτε πως μπορείτε να τα κάνετε και καλή δημιουργία!

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!