Κρέας
Χοιρινό με πορτοκάλι και μέλι
Υλικά
• 1 κιλό χοιρινό σε κομμάτια (ελιά η σπάλα)
• 1 κούπα χυμό πορτοκάλι (3 πορτοκάλια περίπου)
• 1 ποτήρι ζεστό νερό
• 1 μέτριο κρεμμύδι
• 4 γαρύφαλλα
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 1 κουταλιά μέλι
• αλάτι, πιπέρι
• 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάλτε σε δυνατή θερμοκρασία μια κατσαρόλα, προσθέστε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίξτε μέσα το κρέας, αφήστε το 2-3 λεπτά να κάνει μια κρούστα το κρέας και μετά γυρίστε τα κομμάτια από την άλλη μεριά, βάλτε το κρεμμύδι και το σκόρδο, αφήστε το κρέας 2-3 λεπτά ακόμα.
Προσθέστε μέσα το χυμό πορτοκάλι, το δεντρολίβανο, τα γαρύφαλλα, αλάτι, πιπέρι και το νερό, σκεπάστε τη κατσαρόλα, χαμηλώστε τη θερμοκρασία στο μισό και αφήστε το για 50 λεπτά με 1 ώρα, (σε χύτρα 30 λεπτά)
Όταν το κρέας έχει μαλακώσει, βάλτε το μέλι και αφήστε να βράσει για να δέσει η σάλτσα για 5 λεπτά.