Γλυκά & Παγωτά

Crème brûlée με κόλιανδρο και κουκουνάρια

Συντάκτης  | 

Υλικά:
• 750 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
• 10 κρόκοι αυγών
•  170 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
• 15 γρ. κολίανδρο
• 50 γρ. κουκουνάρια
•  ζάχαρη για το κάψιμο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα και τον κολίανδρο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και μόλις το γάλα φτάσει στους 50 °C το αδειάζουμε μέσα στο μείγμα των κρόκων. Ανακατεύουμε πολύ καλά και μοιράζουμε τα κουκουνάρια σε χαμηλά πυρίμαχα μπολ (ατομικά). Γεμίζουμε με την κρέμα, ψήνουμε την μπεν μαρί τα μπολάκια στους 160-170 °C για 20’–30′ λεπτά περίπου. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα διατηρούμε στο ψυγείο. Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, τα πασπαλίζουμε ένα-ένα με τη ζάχαρη και τα καίμε με το φλόγιστρο.

Editor: Παναγιώτης Παπαθανασίου/ Pastry Chef

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *