Γλυκά & Παγωτά
Φραουλόφι: Η τροποποίηση του banoffee
Μια παραλλαγή του γνωστού και πολύ αγαπητού “banoffee” είναι το… φραουλόφι. Δοκίμασε το και σίγουρα θα ξετρελαθείς, εσύ και όποιος το δοκιμάσει μαζί σου..!
Το φραουλόφι είναι η τροποποίηση του banoffee, μια διαφορετική και πολύ αρωματική συνταγή γλυκού. Ουσιαστικά αντικαθιστά την γεύση της μπανάνας με αυτή της πολύ αρωματικής φράουλας!
Από τον Γιώργο Τσούλη
ΥΛΙΚΑ
Για τη βάση
400 γρ. μπισκότο, τύπου digestive
250 γρ. βούτυρο, λιωμένο
70 γρ. φουντούκι
Για τη γέμιση
800 γρ. γάλα, καραμελωμένο ζαχαρούχο (dulce de leche)
20 γρ. δάκρυα σοκολάτας
10 γρ. φύλλα ζελατίνης
1 κ.γ. φράουλες, χοντροκομμένες
Για τη σαντιγί
500 γρ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Προετοιμασία & Εκτέλεση
#tsoulotip: 1. Μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένες φράουλες πριν τη σαντιγί για ακόμα πιο δροσερή γεύση. 2. Εάν έχουμε σπίτι απλό ζαχαρούχο γάλα, μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας το καραμελωμένο ζαχαρούχο (dulce de leche) βάζοντας τις συσκευασίες σε μία κατσαρόλα με νερό, μέχρι να καλυφθούν και βράζουντας τις σε μέτρια φωτιά για 3-4 ώρες.
Για τη βάση
Προσθέτουμε τα μπισκότα και τα φουντούκια στο multi και τα χτυπάμε, μέχρι να πάρουν μορφή πούδρας.
Αφού τα χτυπήσουμε, τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ μαζί με το βούτυρο και τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας φορώντας γάντια μιας χρήσης, μέχρι το μείγμα να μοιάζει με βρεγμένη άμμο.
Στη συνέχεια, βουτυρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ διαμέτρου 23 εκατοστών με αποσπώμενη βάση, στρώνουμε μία λαδόκολλα και απλώνουμε το μπισκότο με τα χέρια σε όλη την επιφάνεια της, καθώς και στα τοιχώματα πιέζοντας ελαφρώς. Τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Για τη γέμιση
Σε ένα μπολ προσθέτουμε νερό με πάγο και μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης, μέχρι να μαλακώσουν.
Έπειτα, ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το καραμελωμένο γάλα, τις φράουλες και με ένα ραβδομπλέντερ τα πολτοποιούμε, μέχρι να διαλυθούν εντελώς.
Στη συνέχεια, στραγγίζουμε τα φύλλα ζελατίνης, τα τοποθετούμε σε ένα μικρό μπολάκι, προσθέτουμε 1 κ.γ. νερό και το μεταφέρουμε στο φούρνο μικροκυμάτων στα 90W για 30 δευτερόλεπτα.
Αμέσως μετά, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζελατίνη, τη ρίχνουμε στο μείγμα με τις φράουλες και τα ξαναχτυπάμε, μέχρι να ενσωματωθούν.
Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο, προσθέτουμε τα δάκρυα σοκολάτας, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και βγάζουμε τη βάση από το ψυγείο.
Τέλος, προσθέτουμε το μείγμα πάνω από τη βάση, τυλίγουμε με μία μεμβράνη, ώστε να εφάπτεται και το μεταφέρουμε εκ νέου στο ψυγείο για 6-7 ώρες, ώστε να σφίξει.
Για τη σαντιγί
Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε με σύρμα σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να γίνει σαντιγί.
Μόλις η σαντιγί είναι έτοιμη, την απλώνουμε πάνω από το φραουλόφι και διακοσμούμε προσθέτοντας τις κομμένες φράουλες.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε!
Αφού το δοκιμάσεις θα κρίνεις ποιο τελικά είναι πιο λαχταριστό, το φραουλόφι ή το banoffee;