Γλυκά & Παγωτά
Μάφινς με πορτοκάλι και τζίντζερ
Ο chef Γιάννης Λουκάκος μας προτείνει μια πολύ νόστιμη και εύκολη συνταγή για μάφινς με πορτοκάλι και τζίντζερ (ατομικά κέικ – muffins).
Για να φτιάξετε τα μάφινς με πορτοκάλι (muffins στα γερμανικά ή cup cakes στα αγγλικά) αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να έχετε στην κουζίνα σας, είναι το ειδικό ταψάκι με τις εσοχές. Ώστε να μπορέσετε να τοποθετήσετε μέσα τη ζύμη.
Χρόνος παρασκευής: 30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
Για 12-16 τεμάχια
- 240 γρ. αλεύρι
- 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 3 γρ. μπέικιν σόδα
- 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 2 αυγά
- 2 γρ. αλάτι
- 80 γρ. ζάχαρη
- 80 γρ. μέλι
- 30 γρ. πορτοκάλι ξύσμα
- 15 γρ. τζίντζερ τριμμένο
- 225 γρ. γιαούρτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στον κάδο του μίξερ, αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
*Εάν δεν έχετε μίξερ μπορείτε να αναμίξετε τα υλικά και με αυγοδάρτη.
Τοποθετούμε το μείγμα σε βουτυρωμένες και αλευρωμένες φόρμες για μάφινς και γεμίζουμε μέχρι τα 2/3.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C. Μέχρι το σημείο που θα καρφώσουμε ένα μαχαιράκι στο κέντρο και θα βγει στεγνό, δηλαδή περίπου 15 – 20 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο σας.
Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν.
Βγάζουμε από τη φόρμα τα μάφινς με το πορτοκάλι και σερβίρουμε πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη (προαιρετικά).