Γλυκά & Παγωτά
Τάρτα σοκολάτας
Υλικά
Ζύμη (τύπου πάστα Φλώρας)
• 240 γρ. βούτυρο
• 120 γρ. ζάχαρη άχνη
• 2 αυγά
• 50 γρ. κακάο
• 3 γρ. μπέικιν πάουντερ
•10 γρ. γάλα
• Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
Γέμιση
• 170 γρ. βούτυρο
• 200 γρ. άχνη
• 3 αυγά
• 160 γρ. σοκολάτα υγείας λιωμένη
• 80 γρ. κακάο
• 25 γρ. αλεύρι
• 15 γρ. corn flour
• 120 γρ. κρέμα γάλακτος
• 50 γρ. σοκολάτα σε σταγόνες
Εκτέλεση για τη ζύμη
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί με ένα μεγάλο μπολ και ζυμώνουμε, αν έχουμε ζυμωτή τα βάζουμε στο κάδο και τα ζυμώνουμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 15 λεπτά, στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη σε τσέρκι διαμέτρου 20εκ μέχρι και το χείλος του.
Εκτέλεση για τη γέμιση
Χτυπάμε την άχνη με το βούτυρο ώστε να αφρατέψουν και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά σιγά-σιγά. Γεμίζουμε το τσέρκι με τη γέμιση και το ψήνουμε για 40’ στους 160οC- 170 οC.
Editor: Παναγιώτης Παπαθανασίου/Pastry Chef